'Ljepotice i genijalci' sociološki je eksperiment pred TV kamerama koji spaja na prvi pogled nespojive karaktere u parove koji zajedničkim radom i zalaganjem trebaju savladati različite zabavne zadatke na putu do glavne nagrade koja iznosi 200.000 kuna.
Show uključuje skupinu genijalaca (muškarci s određenim postignućem i/ili s određenom strašću za znanstvenu fantastiku, video igre, znanstveni svijet) i skupinu ljepotica različitog stupnja obrazovanja i interesa (djevojke koje znaju balansirati između svojih vještina i izgleda u postizanju određenih životnih ciljeva) koji u parovima prolaze razne dinamične izazove i situacije, uče jedni od drugih i pritom se dobro zabavljaju.
Okosnica ovog TV formata su razlike u karakterima i usklađivanje istih, međusobna podrška i pomoć u svladavanju novih vještina, i prije svega zabava – na opušten i duhovit način kandidati će učiti jedni od drugih sve ono što je karakteristično za suprotan spol, a s čime se inače ne bi imali priliku sresti. Hoće li doći na tom putu do konflikata, tko će kome natjerati suze na oči, a tko s kime i zbog čega od srca se nasmijati i zabaviti, saznat ćemo kroz 22 nastavka jedinstvenog realityja.
22 kandidata u 22 epizode imaju priliku pokazati svoj talent, znanje, vještine, ali i socijalnu (ne)inteligenciju kroz izvršavanje zadataka i u tandemu osvojiti glavnu nagradu ukoliko izbjegnu eliminacije. Zadaci testiraju njihove vještine i znanja, a odvijat će se u vili u kojoj su smješteni te na različitim vanjskim lokacijama. Kandidati se međusobno ocjenjuju, ali i od strane gostujućih članova "žirija", odnosno posebnih gostiju. Kandidati sudjeluju u svim izazovima kao par, i kao par i napuštaju emisiju nakon eliminacija.

Bilo je na kanalima:

Doma TV  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Prave kućanice s Beverly Hillsa (2010)

    image
    A reality series that follows some of the most affluent women in the country as they enjoy the lavish lifestyle that only Beverly Hills can provide.
  • Bivši na plaži USA (2018)

    image
    Popularni reality show 'Bivši na plaži' dobio je svoju američku verziju! U ovom društvenom eksperimentu poznati samci misle da odlaze na Havaje, iščekujući...
  • Lovac na starine: Restauratori (2018)

    image
    Skilled craftspeople are bringing Drew Pritchard's finds back to life. With demanding customers and high turnover, their hard work turns trash to treasure.
  • Relatively Famous: Ranch Rules (2022)

    image
    Eight celebrity offspring venture from Hollywood and come together to live and work as ranch hands for four weeks in Steamboat Springs, Colorado, hoping to prove...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.