Pošto Ford Cortinu zamijeni Audijem Quattrom, inspektor Gene Hunt zasukat će rukave i ući u osamdesete godine 20. stoljeća u nastavku izvrsne BBC-jeve serije "Život na Marsu" koja je u Velikoj Britaniji dobila same pohvale kritike. U novoj nas seriji očekuju isti zločini, ali u drugo vrijeme.
Omiljen politički nekorektan policajac, potpomognut suradnicima Rayom i Chrisom, nalazi se u 1981. i odlučno se bori protiv 'južnjačkih tetkica', ološa u britanskom glavnom gradu. Detektiv Chris Skelton postao je tehnološki čarobnjak u nadzornoj ekipi i očito je uhvatio korak s vremenom, kao i detektiv Ray Carling koji žarko želi upoznati londonski noćni život. Međutim, Gene ne očekuje da će ga staviti da radi u tandemu s privlačnom i inteligentnom detektivkom Alex Drake.
Alex, samohrana majka kćeri Molly, brzo napreduje u Metu. U suvremenoj 2008. godini spretno primjenjuje izradu psiholoških profila za hvatanje sumnjivaca. Kada Alex i njezinu kćer otmu, Alex se odvaži na pokušaj bijega koji završi strašnom nesrećom.

Alex se odjednom nađe u 1981. s likovima koji su joj poznati, ne samo iz vlastita života, nego i iz detaljnih izvještaja koje je zabilježio nitko drugi do Sam Tyler i koje je Alex prije toga mjesecima studiozno proučavala. Alex se, 'otrgnuta' iz svog svijeta u kojem vlada ravnopravnost spolova i poštovanje nađe pred bezobraznim Geneom u neoromantičnom Londonu 80-ih godina, a u ušima joj zvone Adam Ant, Roxy Music i The Human League. Alex i Gene frustrira tvrdoglavost onog drugog te napetost među njima raste. No kada se dva diva sudare, postaje jasno da je u pitanju nešto više od obične poslovne napetosti.

2008. serija je osvojila nagradu TV Quick & TV Choice za najbolju novu seriju, sljedeće godine istu nagradu za najbolju seriju te najbolju glavnu ulogu (Philip Glenister), a 2008. je nominirana u svim glavnim kategorijama (najbolja serija, najbolja muška uloga i najbolja ženska uloga) za Nacionalne TV nagrade. Prva sezona serije na TV festivalu u Monte Carlu nominirana je u kategoriji najbolje TV serije. Autori serije su Matthew Graham (Život na Marsu, Doctor Who, Vrhunski prevaranti) i Ashley Pharaoh (Život na Marsu, Vrhunski prevaranti).

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  PlayboyTV  

PREPORUKE
  • Hercule Poirot (1989)

    image
    Zbirka priča proslavljene spisateljice Agathe Christie o jednako tako svjetski poznatom fiktivnom detektivu Herculeu Poirotu oživjela je u seriji...
  • Mjesto zločina (1970)

    image
    A German language television series that has been running continuously since 1970, which makes it the longest-running German TV drama. Every episode features...
  • Odsutnost (2017)

    image
    Serija prati agenticu FBI-ja Emily Byrne (Stana Katić) koja, dok lovi jednog od najozloglašenijih serijskih ubojica, nestane bez traga i proglase je mrtvom. Šest...
  • Plava krv (2010)

    image
    Serija prati život obitelji Reagen, čija je glava obitelji Frank Reagan (Tom Selleck), policijski načelnik. Njegova kći Erin (Bridget Moynahan) je pomoćnik...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.