Duboku u srcu Meksika, u malenom selu Chinches Bravas, daleko od svih čari modernog svijeta, skromnim životom živi neobično stanovništvo, štovatelji drevnog kulta Ek Chuah. Nakon nekoliko godina provedenih izvan sela zbog školovanja, u Chinches Bravas vraća se osamnaestogodišnja Rosita Amado (Génesis Rodriguez), neugledna djevojka vedra duha i plemenite duše.
Rosita je unuka bogatog poduzetnika Juana (Hector Suarez) koji je davno napustio rodno selo i preselio u Miami, gdje je oženio bogatu udovicu Ann Remington. Nakon smrti supruge, Juan je naslijedio čitavo bogatstvo, ali i skrb za Grace (Kristina Lilley), Anninu problematičnu kćer iz prvog braka koja Juana nikada nije voljela.
Sada već postariji i bolestan, Juan osjeća kako ga smrt vreba iz blizine pa se odluči vratiti u Chinches Bravas kako bi unuci povjerio tajnu koja mu je omogućila izgraditi bogatstvo. Naime, Juan je jedina osoba na svijetu koja poznaje tajni recept drevnih Maya za spravljanje čarobne čokolade s kojim su on i njegova preminula supruga izgradili unosno čokoladno carstvo.
Nakon Juanove smrti, Rosita putuje u Miami kako bi ispunila posljednju želju svoga djeda - sjela na mjesto predsjednice tvrtke i postala kraljicom čokolade. No Grace manipulacijama, spletkama i prijevarama izigra Rositino povjerenje kako bi se dočepala nasljedstva i tajne recepture za spravljanje čokolade, a njezin sin Bruce (Carlos Ponce), u kojeg je Rosita strastveno zaljubljena, nehotice joj slomi srce. Moć je sada u rukama Remingtonovih, a Rosita je na cesti i jedino što joj preostaje je nov početak i iščekivanje pravog trenutka kada će Dame Chocolate dobiti priliku za osvetu i povratak ukradene ljubavi.
Na trnovitom putu Rosita će se u borbi za ljubavi i ostavštinom svoga djeda morati suočiti sa svijetom spletki, osobnim izdajama, okrutnim lažima i ukletom ljubavi. Povest će borbu i za vlastiti život kada se u njezin život vrate zli duhovi prošlosti vođeni strašću, pohlepom i mržnjom. No novi početak donijet će i nove avanture na njenom putu čokoladne čarolije.
Iz Telemunda, najpoznatije radionice telenovela, koja potpisuje uspješnice „Marina", „Zemlja strasti", „Zatočenica", „Ciganke", „Oluja" i mnoge druge, stiže nam još jedna sapunica koja je brzinom munje osvojila gledatelje diljem svijeta. Iako obiluje elementima klasičnih telenovela, „Tajna čokolade" obojena je čarolijom, na momente čak bajkovita, a u nekim motivima neopisivo podsjeća i na uspješan holivudski film „Čokolada".
Glavnu ulogu odigrala je Génesis Rodriguez, kći poznatog venecuelanskog pjevača poznatog po nadimku „El Puma", dok je karizmatičnog Brucea utjelovio pjevač i glumac Carlos Ponce, široj javnosti poznat i kao voditelj izbora za Miss Universe 2006. godine. Ponce je dobio i nagradu priznatog časopisa Billboard za najbolji pop album.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.