Na temelju poznatog romana Josepha Hellera, „Kvaka 22“ promatra ratni mehanizam i njegovu apsurdnost pripovijedajući priču o Yossarianu, bombarderu iz Drugog svjetskog rata, i njegovu zapovjedniku, ludom pukovniku Cathcartu.
Na temelju istoimenog romana Josepha Hellera, „Kvaka 22“ priča je o neusporedivom prefrigancu Yossarianu (Christopher Abbott), bombarderu američkog ratnog zrakoplovstva u Drugom svjetskom ratu koji je bijesan jer ga tisuće ljudi koje nikada nije sreo pokušavaju ubiti. Ali njegov stvarni problem nije neprijatelj, nego njegova vlastita vojska koja stalno povećava broj misija koje muškarci moraju preletjeti da bi završili službu. Ipak, ako Yossarian pokuša izbjeći svoje vojne zadatke, kršit će Kvaku 22, urnebesno zlokobno birokratsko pravilo koje određuje da je briga za vlastitu sigurnost pred stvarnim i neposrednim opasnostima proces racionalnog uma; čovjek se smatra ludim ako i dalje svojevoljno leti na opasne borbene misije, dok je zahtjev da ga se ukloni s dužnosti dokaz zdravog razuma te ga se zbog toga ne može osloboditi dužnosti.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.