Detektivi za umjetnička djela Fiona Bruce i Philip Mould vraćaju se u novoj sezoni koja počinje istragom triju malih slika jednog od omiljenih britanskih modernih umjetnika, L. S. Lowryja.
Stephen Ames, građevinar iz Cheshirea, ima problem: naslijedio je tri mala ulja za koja vjeruje da ih je naslikao Laurence Stephen Lowry, umjetnik poznat po scenama iz života sjeverne Engleske, no za to nema dokaza. Sve što zna je da ih je 1970-ih kupio njegov otac Gerald, poduzetnik i ljubitelj umjetnosti.
Nevolja je u tome što je L. S. Lowry vjerojatno najčešće krivotvoreni britanski umjetnik. Zbog njegova varljivo jednostavnog stila slikanja laka je meta krivotvoriteljima. Upravo zato tržište umjetninama s velikim oprezom dočekuje novootkrivena Lowryjeva djela. Slike će bez dokaza proglasiti bezvrijednima.

Emitira se na kanalima:

HTV3  

Bilo na kanalima:

HTV2  HTV1  

Sljedeće epizode:

17. 12. 2019.
08:30
Remek-djelo ili zlodjelo?: L.S.Lowry 4, ep. 1, dokumentarna serija ®
18. 12. 2019.
08:30
Remek-djelo ili zlodjelo: Renoir 4, ep. 2, dokumentarna serija ®
19. 12. 2019.
08:30
Remek-djelo ili zlodjelo: Tajanstveni stari majstor 4, ep. 3, dokumentarna serija ®
20. 12. 2019.
08:30
Remek-djelo ili zlodjelo: Churchill i Munnings 4, ep. 4, dokumentarna serija ®
PREPORUKE
 • Kronike zločina (1996)

  srijeda
  image
  'Kronike zločina' (Forensic Files) je američki dokumentarac prikazan u obliku serije koja otkriva kako se zločini, misteriozne nesreće ili epidemije bolesti...
 • Novi život starih daščara (2013)

  srijeda
  image
  This charming group of West Virginia craftsmen honor their ancestors as they reclaim and restore some of America's oldest and most beautiful barns and cabins.
 • Sekunde do katastrofe (2004)

  srijeda
  image
  Accounts of famous technological disasters and their subsequent investigations.
 • Lov na oldtajmere (2008)

  srijeda
  image
  Wayne Carini uvodi gledatelje u svijet prikupljanja vrhunskih automobila. Svjedočite njegovoj vještini otkrivanja skrivenih dragulja i davno zaboravljenih relikvija.
TOP LISTE

Prijavi se