Detektivi za umjetnička djela Fiona Bruce i Philip Mould vraćaju se u novoj sezoni koja počinje istragom triju malih slika jednog od omiljenih britanskih modernih umjetnika, L. S. Lowryja.
Stephen Ames, građevinar iz Cheshirea, ima problem: naslijedio je tri mala ulja za koja vjeruje da ih je naslikao Laurence Stephen Lowry, umjetnik poznat po scenama iz života sjeverne Engleske, no za to nema dokaza. Sve što zna je da ih je 1970-ih kupio njegov otac Gerald, poduzetnik i ljubitelj umjetnosti.
Nevolja je u tome što je L. S. Lowry vjerojatno najčešće krivotvoreni britanski umjetnik. Zbog njegova varljivo jednostavnog stila slikanja laka je meta krivotvoriteljima. Upravo zato tržište umjetninama s velikim oprezom dočekuje novootkrivena Lowryjeva djela. Slike će bez dokaza proglasiti bezvrijednima.

Emitira se na kanalima:

HTV2  

Bilo na kanalima:

HTV1  HTV3  

Sljedeće epizode:

subota
10:01
Remek-djelo ili zlodjelo: Lucian Freud 5, ep. 1, dokumentarna serija
nedjelja
04:49
Remek-djelo ili zlodjelo: Lucian Freud 5, ep. 1, dokumentarna serija
30.3.2019.
09:55
Remek-djelo ili zlodjelo: Paul Delaroche 5, ep. 2, dokumentarna serija
31.3.2019.
05:05
Remek-djelo ili zlodjelo: Paul Delaroche 5, ep. 2, dokumentarna serija
PREPORUKE
 • Ekstremni inženjerski pothvati (2003)

  Danas
  image
  Voditelj Danny Forster vodi nas u svijet zapanjujući inženjerskih pothvata. Otkrijte sve o Panamskom kanalu, Gibraltarskom mostu i drugim impozantnim strukturama.
 • Životinjski klub boraca (2013)

  Danas
  image
  Najveći, najopasniji i najneobičniji ratnici životinjskog kraljevstva. Od lavova i vodenkonja, pa do vukova, bizona i krokodila, natjecatelji dolaze sa svih...
 • Drevni izvanzemaljci (2009)

  Danas
  image
  Dokumentarna serija koja uz pomoć povijesnih tekstova i arheoloških nalaza, pokušava dokazati tvrdnju da su vanzemaljci sudjelovali u razvitku drevnih civilizacija.
 • 48 sati (1988)

  Danas
  image
  This news magazine programme has won numerous awards in broadcast, and has been known to not just report on stories, but make real differences to lives and policies.
TOP LISTE

Prijavi se