Kriminalistička serija 'Nestali' koja je nastala prema ciklusu romana autorice Meg Cabo prati život mlade žene koja se priključuje timu FBI-a, te pomoću svojih vizija i snova uspješno pronalazi nestale osobe.
Brooke Haslett (Gloria Reuben), agentica FBI-a udružuje se s mladom djevojkom, Jess Mastriani (Caterina Scorsone) koja pomoću svojih posebnih sposobnosti može locirati osobe koje su nestale, te kojima prijeti smrtna opasnost. Jess je 21-ogodišnjakinja koja posjeduje moć kojom može ući u trag nestalim ljudima, te pomoću svojih vizija vidjeti put koji je prešla žrtva. Unatoč razlikama između Brooke i Jess, jedno ih povezuje, a to je strast prema rješavanju slučaja i što brže spašavanje žrtve. Kako bi bile što učinkovitije ove dvije žene se odlučuju udružiti te uz pomoć nevjerojatne sposobnosti sjedne strane i iskustva s druge postanu tim koji može pronaći sve nestale. Agentica Brooke Haslett dolazi u Indianu kako bi istražila nestanak Evelyn Grant. Kako bi joj olakšao slučaj, Brookin šef Alan Coyle (Dean McDermott) zapovijedi da isprva pronađe Jess Mastriani, mladu djevojku za koju se sumnja da ima psihičke moći s kojima može pronaći nestale osobe. Majka Jess Mastriani ne želi prihvatiti da njena kći ima paranormalne sposobnosti, baš kao i njen problematični sin, no činjenica je da su se oboje rodili s tim moćima. Jess uspješno pronalazi mladu Evelyn i započinju suradnju. Unatoč tome što joj je Jess agentici Brooke puno pomogla u rješavanju prvog slučaja, ona ipak ostaje skeptična prema sposobnostima ove mlade djevojke, te sumnja kako bi joj u daljnjim slučajevima moga biti od koristi. No Jess Mastriani, rastragana između normalnog života, uobičajenih problem, te novog života koji uključuje suradnju s FBI-jem, shvaća kako je njen dar prilično važan u otkrivanja zločina. Upravo iz tog razloga mlada djevojka odluči svoju novu partnericu uvjeriti da su njene vizije neophodne u pronalaženju nestalih.

NAGRADE:
-2006. nagrada Image u kategoriji najbolja glumica u seriji
-2005. nominacija za nagradu Image u kategoriji najbolja glumica u seriji
- 2005. nagrada Imagen za najbolju sporednu ulogu (Mark Consuelos)
-2006. i 2007. serija je nominirana za nagradu DGC Craft (najbolja montaža)

GLORIA REUBEN….. Brooke Haslett
Brooke Haslett je FBI agentica koja započinje partnerski odnos s mladom i nadarenom djevojkom kako bi što učinkovitije pronašle nestale osobe. U početku je Brooke skeptična prema Jessinim sposobnosti, smatra da njene vizije nisu vjerodostojne ni dovoljno jasne. No nakon nekog vremena nauči funkcionirati i pronalaziti smisao Jessinih sposobnosti te njih dvije postanu savršen tim za pronalazak ljudi u opasnosti.

Gloria Reuben je poznata po svojoj ulozi u seriji 'Hitna služba' u kojoj je dobila nekoliko nominacija za Emmy , a nominirana je i za Zlatni globus. Nakon 'Hitne službe' ova glumica je zamijenila glumačku branšu onom pjevačkom. Kao prateći vokal na turnejama je pratila legendarnu Tinu Turner, a glumila je i u njenom spotu 'When The Heartache Is Over'. Gloria se čak okušala i u solo pjevačkoj karijeri, a snimila je i naslovnu pjesmu za seriju 'Nestali'. Gloria je rođena 9.lipnja u Torontu u Kanadi. Njena majka je imala veliki utjecaj na nju zato što je i ona bila pjevačica te je poticala svoju kćer da njeguje svoj talent. U njen televizijski opus spadaju serije poput ' The Round Table' i 'Hitna služba', a glumila je u filmovima poput 'Soul Survivor', 'Johnny’s Girl', 'Shaft', 'Vremenski policajac' i 'Pakao'. Gloria je bila i gostujuća glumica u serijama 'Zakon i red' te u 'Kineskoj plaži'.

CATERINA SCORSONE…..Jess Mastriani
Caterina Scorsone glumi 21-ogodišnju Jess Mastriani, kojoj se zbog neobične nesreće razvila psihička sposobnost da uz pomoć svojih vizija može locirati nestale osobe. Jess Mastriani je djevojka s uobičajenim problemima koja odjednom shvati kako posjeduje dar s kojim može učiniti dobre stvari, odnosno pronaći nestale osobe te spriječiti da postanu nove žrtve.

Dok su mnoge djevojčice maštale o tome da postanu glumice, Caterina je htjela biti neonataloginja, časna sestra i violinistica. Nakon što joj je prijatelj predložio da sve to troje može ujediniti u jednom zanimanju, Caterina se počela baviti glumom. Caterina je glumila u serijama 'Shock Treatment', 'Once a Thief' i 'Power Play', a za ovu posljednju dobila je nominaciju za nagradu 'Gemini' koja je inače kanadski ekvivalent Emmyja. Mlada glumica je glumila i u filmovima 'My Horrible Year!', 'Common Ground' te u filmu 'The Mitchell Brothers Project' koji je režirao Emilio Estevez. Glumila je i uz bok Eda Harrisa u filmu 'The Third Miracle'.Caterina je rođena 16.listopada 1981.godine u Torontu u šesteročlanoj obitelji.

JUSTINA MACHADO…..Sunny Estrada
Justina Machado glumi Sunny Estradu, FBI-jevu forenzičarku. Sunny dolazi iz uspješne obitelji, majka joj je psihijatrica, a otac političar. Upravo iz tog razloga Sunny želi postati što uspješnija u svom poslu i kao vrhinska forenzičarka pridonositi timu sastavljenom od Brooke i Jess.

Justina Machado je rođena u Chicagu. Najstarije je dijete od peteročlane portorikanske obitelji. Nakon što se preselila u New York dobila je ponudu za svoju prvu profesionalnu ulogu. Ova talentirana glumica glumila je serijama poput 'Dva metra ispod zemlje', 'Hitna služba' i 'Ružna Betty'. Za ulogu u seriji 'Dva metra ispod zemlje' 2004. godine glumica je dobila ulogu 'Screen Actors Guild', a za istu ulogu Justina je dobila ukupno pet nominacija. U njen filmski opus spadaju filmovi 'Final Destination 2', 'Torque' i 'She’s So Lovely.'

DEAN MCDERMOTT …..Alan Coyle
Dean Mcdermott glumi Alana Coyle koji se nada kako je Jess Mastriani ključ za uspješno pronalaženje nestalih osoba. Na njegovu incijativu agentica Brooke mora pronači Jess te od nje napraviti pravu pripadnicu FBI-ja.

Dean je rođen 16.studenog 1966.godine u Torontu u Kanadi. U braku je s glumicom Tori Spelling te zajedno imaju dvoje djece. Ovaj glumac ima dvije nominacije za nagradu Gemini, a u njegov televizijski opus spadaju serije poput 'Navy CIS' i 'Nikite'.

Bilo je na kanalima:

NOVA TV  STAR Crime  RTL  

PREPORUKE
  • Sherlock i Watson (2012)

    image
    Elementary je najnovija, moderna televizijska ekranizacija priča Sir Arthura Conana Doylea. U želji da se potpuno odmakne od britanskog predloška, serija je...
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.