Patagonija - tajanstveno i neopipljivo mjesto na južnom vrhu Južne Amerike.
To je predio bez oštrih granica, a proteže se preko Čilea i Argentine od 39. do 56. stupnja južno od ekvatora.
Serija istražuje ona nepoznata, natprirodna obilježja Patagonije - svijet neobičnih životinja i čudnih krajolika, goleme planinske lance i ravnice šibane vjetrom.
Otkriva nam kako živa bića preživljavaju i uspijevaju u tom okolišu, od pačića koji se prvi dan života moraju baciti u vodu otopljenih ledenjaka, preko kondora koji moraju svladati divlji vjetar, do plamenaca koji traže gdje je vjetar dovoljno zasolio vodu da održi račiće kojima se hrane.
Saznajemo i kako se ljudi nose s tim divljim predjelima. Gauči se oslanjaju na snažnu povezanost s konjima kako bi održali svoj način života, a suvremeni svijet očituje se u vrhunskoj tehnologiji vjetrenjača koje iskorištavaju snagu vjetra na ravnici. A na obali - burnom sastajalištu Tihog, Atlantskog i Antarktičkog oceana - ronioci ručno vade školjke.
Ova fascinantna serija otkriva Patagoniju kao zemlju bez zakona, snažnu i izazovnu, ali pokazuje i kako je za neke životinje to raj u kojem račun vjerojatnosti ide u njihovu korist.

Bilo na kanalima:

HTV1  HTV2  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • A kako to oni rade? (2006)

  četvrtak
  image
  Zanimljiva serija o inženjeringu, znanstvenim čudima i ljudima koji imaju sposobnost rješavanja problema. Nakon gledanja ove serije obične predmete počet ćete...
 • Susjedi iz noćne more (2014)

  četvrtak
  image
  Documentary using eyewitness testimony and footage from camcorders, CCTV and phones to examine traumatic, shocking, humorous and occasionally bizarre experiences...
 • Lov na oldtajmere (2008)

  četvrtak
  image
  Wayne Carini uvodi gledatelje u svijet prikupljanja vrhunskih automobila. Svjedočite njegovoj vještini otkrivanja skrivenih dragulja i davno zaboravljenih relikvija.
 • Kako se proizvode… (2001)

  četvrtak
  image
  Je li vas ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve djelove procesa stvaranja...
TOP LISTE

Prijavi se