Igrom sudbine jedno ljubavno razočaranje pretvara se u priču o moći i bogatstvu. José Alfredo je ponizan čovjek, pustolov i sanjar koji je život posvetio izgradnji svoga carstva.
Sve počinje kada mlad i nezaposlen José Alfredo zamoli brata da ga primi k sebi. Brat Evaldo živi sa ženom Eliane i njezinom sestrom Corom.
José Alfredo se odmah ludo zaljubi u Eliane. Žive opasnu i zabranjenu ljubav, te se odluče na bijeg. Na dan bijega Eliane sazna da je trudna, ali ne zna koji brat je djetetov otac. Cora je uspije odvratiti sestru od bijega. Eliane zamoli Coru da ode Joséu Alfredu na kolodvor i kaže mu da ona ne želi pobjeći. Lukava Cora želi prekinuti njihovu vezu, te momku kaže da Eliane čeka Evaldovo dijete. José Alfredo je neutješan i ne zna kamo bi.
U tom času na putu mu se pojavi Sebastiao Ferreira. Ganut mladićevom pričom, nudi mu posao tjelesnog čuvara u poslu krijumčarenja dijamanata te njih dvojica odlaze na put. Ferreiru ubija neki kopač te cijeli krijumčarski posao s dijamantima završava u rukama Joséa Alfreda.
U Švicarskoj krijumčar José Alfredo upoznaje Mariju Martu iz stare ugledne obitelji koja je ostala bez novca. Vjenčaju se. Ona njemu daje svoje ugledno prezime, a on njoj vraća status i novac bez kojih je ostala.
Dvadeset godina poslije José Alfredo, sada poznat kao Komendator, postao je težak, lukav i uspješan muškarac. Vlasnik je poznatog lanca draguljarnica, a za njega se bore troje njegovih nasljednika: plejboj i majčin mezimac José Pedro, dizajnerica nakita Maria Clara i očev buntovni mezimac i najmlađi sin Joao Lucas.
Kako bi podnio buran brak bez ljubavi s Marijom Martom, Komendator otkriva pravu ljubav u zagrljaju Marije Isis, zgodne i skromne djevojke s kojom održava izvanbračnu vezu. Kao da nisu dovoljni svi problemi koje ima, potrese ga i vijest o kćeri Cristini za koju nije ni znao.
Eliane je uz pomoć sestre Core odgojila svoje dvoje djece i uvijek ju je proganjala pomisao o tome da je trebala pobjeći sa svojom velikom ljubavi. Nakon Elianeine smrti, zločesta Cora oda nećakinji Cristini da je Komendator njezin otac. Ta spoznaja iznenadi djevojku i ona odlazi tražiti svoja legitimna. Otkriće još jedne nasljednice pogoršava obiteljske sukobe, te postaje jasno da pravi neprijatelji mogu biti bliže nego što se misli, nekada i pod istim krovom.
Aguinaldo Silva, autor telenovela Fina Estampa, Duas Caras i Senhora do Destino, autor je i ove telenovele djelomično snimane u Švicarskoj. Imperij je priča o moći koja objedinjuje intrige, ambicije i velike tajne.

Bilo je na kanalima:

HTV1  PINK PLUS  Nova BH  RED tv  PINK  

PREPORUKE
  • Kućanice (2004)

    image
    Jednoga lijepog sunčanog dana u samom srcu Amerike, u najljupkijem od svih ljupkih predgrađa, kućanica Mary Alice Young (Brenda Strong) se… ubila! Sada, Mary...
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.