Latinska Amerika ima 35,000 kilometara granica, a to su geografske granice svake zemlje. One dijele i zakonito od nezakonitog. Tanka je linija koju su mnogi spremni prijeći, no mnogi ih čuvaju u nadi da će zaustaviti kršitelje zakona.
Ogromne površine Latinske Amerike jako je teško zaštiti i kontrolirati od bezakonja. Policajci i carinici svakodnevno odrađuju mukotrpan posao kako bi smanjili stopu kriminala, prekinuli lance krijumčarenja droge i oružja. Njihov trud je često nezamijećen i upravo zato su baš oni zvijezde serije „Vruće granice Latinske Amerike“.
Latinska Amerika skupni je naziv za područja Srednje i Južne Amerike u kojima su najzastupljeniji romanski jezici proizašli iz latinskog jezika. Većina zemalja koristi španjolski jezik, dok je u Brazilu službeni jezik portugalski. Prije dolaska Europljana krajem 15. stoljeća, Latinska Amerika bila je dom starosjedilačkih naroda i naprednih civilizacija kao što su Azteci, Maye, Inke. Ovo ogromno područje s turbulentnom prošlosti dom je velikih kontrasta, ekonomskih nestabilnosti, ogromnih razlika između bogatstva i siromaštva. Zbog nesigurne egzistencije mnogi se odlučuju na bijeg u druge zemlje dok oni koji se nalaze s druge strane zakona iskorištavaju ogromne pritiske na graničnim prijelazima. Latinska Amerika ima oko 35.000 km granica koje često predstavljaju granicu između legalnog i ilegalnog, života ili smrti. Problemi s trgovinom drogama, krijumčarenjem, bjeguncima čine veliki pritisak na kopnene kao i morske granice Latinske Amerike. Ovo opće stanje kaosa pokušavaju kontrolirati policajci i carinici svakodnevno se boreći sa prekršiteljima zakona. Neki od najzanimljivijih slučajeva prikazani su u seriji „Vruće granice Latinske Amerike“ u kojima se susreću dovitljivost i kreativnost bezakonja s jedne strane te disciplina i strogoća zakona s druge strane.

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  

PREPORUKE
  • La peinture française autour du monde (2020)

    image
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Zakopane tajne Drugog svjetskog rata (2019)

    image
    Drugi svjetski rat bio je najveći i najdestruktivniji sukob u povijesti čovječanstva. Brojne krvave i složene bitke odigrale su se širom svijeta. Mnogi od tih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.