Od trenutka u kojem je Eva pokazala višak inicijative, uloge muškarca i žene jasno su definirane. Je li i danas tako? Tijekom povijesti borili smo se za ravnopravnost, no jesmo li se istodobno negdje malo zabunili?
Nerazumijevanje, gubitak komunikacije, česti razvodi, disfunkcionalne obitelji, sve veći broj samohranih roditelja i na kraju osamljenost kao temelj duha našeg vremena... simptomi su današnjeg društva i odlika većine suvremenih muško-ženskih odnosa. Kada je došlo do zabune i gdje? Tijekom turbulentne Francuske revolucije ili na podu hipijevske komune?
Je li uzrok nesporazuma možda u tome da se muškarci i žene ipak bitno razlikuju? Je li naša biologija ujedno naša sudbina? I je li danas politički korektno postavljati takva pitanja?
Vječni antagonizam između muškaraca i žena, ambivalentni odnos u kojem jedni bez drugih ne mogu, ali sve više ni jedni s drugima, tema je ove dokumentarno-igrane serije. Serija zagovara razumijevanje i priznavanje svih aspekata spolnih različitosti, kao temelja bolje komunikacije i harmoniziranja odnosa među spolovima.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.