Serija „Instinkt“ bazirana je na knjizi jednog od najuspješnijih autora današnjice - Jamesa Pattersona. Radnja serije vrti se oko neobičnog partnerstva između detektivke njujorške policije i ekscentričnog profesora psihologije koji se udružuju kako bi uspjeli riješiti bizarne slučajeve umorstva na ulicama New Yorka.
Dr. Dylan Reinhart (Alan Cumming) bivši je operativac CIA-e, koji uživa u mirnom i lagodnom životu sveučilišnog profesora psihologije. Uz uspješnu profesorsku karijeru, Dr. Dylan priznati je autor knjiga. Njegov ugodni život bit će jednom zauvijek prekinut u trenutku kada njujorška policija zatraži njegovu pomoć. Naime, novi serijski ubojica koristi prvu knjigu Dr. Reinharta kao inspiraciju za svoja ubojstva. Ova bizarna situacija natjerat će profesora da zamijeni lagodan život novom pustolovinom unutar njujorške policije. Karizmatični Dr. Reinhart, čije razmišljanje često odlazi u smjeru kršenja pravila i propitivanja autoriteta, morat će naći zajednički jezik s ispravnom i odgovornom detektivkom Lizzie Needham (Bojana Novaković). Zbog nedavne traume detektivka Lizzie odbijala je rad s partnerima, ali profesor Reinhart će joj promijeniti mišljenje. Novi detektivski par istraživat će nerješive slučajeve u kojima će biti neophodna pomoć ekscentričnog profesora.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.