Dokumentarna serija od 10 epizoda "Profesija: glazbenik" nastala je u produkciji Hrvatske glazbene unije a bavi se životom glazbenika i njihovim osobnim iskustvima. Svaka emisija vodi nas kroz svijet glazbenih profesionalaca i obrađuje jedan važan aspekt njihovog rada i života, od samih početaka i prepoznavanja talenta preko glazbene edukacije, prvih snimanja i nastupa do potpisivanja ugovora i zaštite svojih prava. Serija prikazuje mnoge specifičnosti glazbeničkog poziva i razmišljanja renomiranih hrvatskih glazbenika i producenata.

Scenarij za seriju, dokumentarnih i glumljenih dijelova, izradili su glazbenici, pedagozi i poduzetnici iz područja glazbene industrije: Olja Dešić, Sandra Polić Živković i Branimir Živković, ujedno i redatelji serije.

Oni su se uz suradnju s predsjedništvom Hrvatske glazbene unije Paolom Sfecijem, Nikšom Bratošem, Mirelom Priselac - Remi i Nevenom Frangešom te operativnom podrškom Andrejem Babićem potrudili obuhvatiti što više detalja glazbeničke profesije.
Snimanje dokumentarne serije počelo je u Rijeci 18. studenog 2013. godine, a zadnja špica snimljena je 8. ožujka 2016. godine u Zagrebu.

Sugovornici su neka od najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Alan Bjelinski, Zlatan Stipišić Gibonni, Vanna, Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić - Hus, Meri Cetinić, Mladen Badovinac, Tonči Huljić, Petar Grašo, Mladen Tarbuk, Neno Belan, Tomo in der Mühlen, Zorica Kondža, Elvis Stanić, Sandro Bastijančić i mnogi drugi.

Tijekom trogodišnjeg rada na serijalu snimljeni su intervjui s čak 102 sugovornika: 80 glazbenika, tekstopisaca, managera, organizatora glazbenih manifestacija, tonskih snimatelja, a u igranim scenama sudjelovalo je 22 statista i glumaca.
Serijal je sniman u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Puli, Opatiji, Rijeci i okolici na više od dvadeset raznovrsnih lokacija.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.