S popularizacijom naše zemlje kao svjetske turističke destinacije, cilj emisije CoolTurist je približiti dostupnost turističke ponude gledateljima.
Svaka pojedina epizoda je povezani kolaž turističkih i ostalih atraktivnih sadržaja određene regije, grada, mjesta ili županije. Riana nas kao voditeljica vodi kroz tematske cjeline vezane u cjelovitu priču o pojedinoj destinaciji. Gledateljsko iskustvo je sadržano upravo u njenom sudjelovanju u svim sadržajima – kuhanju, degustacijama, adrenalinskim atrakcijama, opuštanju i istraživanju raznih turističkih sadržaja. Gledatelj se lako poistovjećuje s voditeljicom zbog njene neposrednosti u pristupu i prezentaciji sadržaja – u opuštenoj komunikaciji sa sugovornicima, saznat ćemo primjerice zašto bi trebali baš biciklom obići Jastrebarsko, koje sve tajne i dalje kriju zagrebačka Kamenita vrata, te kakvog je okusa hvarska gregada i zašto je nazivaju kraljevskom.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.