„Bez straha i cenzure“, serijal posvećen problemima studenata u BiH. Serijal od 57 emisija producira TV1 u saradnji sa univerzitetima i udruženjima studenata iz cijele BiH, a gosti emisija su kako studenti, tako i predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, resornih ministarstava i predstavnika bh. organa vlasti od kojih se očekuje aktivno rješavanje problema studentske populacije.
Nakon svake emisije TV1 u formi pisma šalje nadležnima zahtjeve studenata. U pismima su istaknute glavne poruke, definirani problemi i predložena rješenja, a u emisijama se javno imenuju svi koji se ogluše na dostavljeni zahtjev. Nakon što se u prvom ciklusu serijala obrade sve planirane teme, u drugom ciklusu se o tim temama ponovo govori, odnosno utvrđuje da li je problem riješen, zašto nije riješen, ko opstruira rješavanje... Ukratko, istraživanje i animiranje javnosti, vlasti, studentskih organizacija, uprave fakulteta i univerziteta, ne prestaje dok se problem ne riješi.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.