Ocjena: 5.4/10
Ocjena korisnika: 8.8/10
(255 glasova)

Moderna adaptacija istoimenog romana spisatelja Reşata Nurija Güntekina priča je o obiteljskim vrijednostima koje se opiru društvenim i ekonomskim pravilima. 'Kad lišće pada' donosi na male ekrane nagrađivane glumce te izvrsnu radnju koja će zaintrigirati svakog gledatelja pred malim ekranima.
Serija prati gorku sudbinu patrijarhalne obitelji Tekin, čiji će se idilični život iz korijena promijeniti odlaskom u Istanbul. Radnja se vrti oko glave obitelj Ali Rize, njegove supruge Hajrije i njihovo petoro djece: kćeri Fikrete, Lejle, Nedžle i Ajše te sina Ševketa kao i njegove supruge Ferhude koja je glavna negativka serije. Ali Riza je cijeli svoj život posvetio stvaranju velike obitelji. Njegova obitelj je postala veliko stablo o kojem se godinama brinuo. Sada kada je lišće sa stabla počelo padati, Ali Riza će nastojati napraviti sve što je u njegovoj moći da se lišće zadrži. Predivna saga o obitelji Tekin počinje njihovim dolaskom u veliki Istanbul. Posebnu zanimljivost seriji daje naracija jedne od kćeri koja daje uvod i komentar u radnju te je približava gledatelju. Serija je najgledanija na televizijskim kanalima u regiji na kojima se trenutno prikazuje.

Gospodin Ali Riza čitav je život posvećen usađivanju dobrih ideja i čvrstog morala svoj svojoj djeci. Jednom se prilikom od njega tražilo da ignorira nepravdu što ga je natjeralo da odustane od dužnosti predsjednika općine. Kada njegova kći Nedžla upiše fakultet u Istanbulu, čitava se obitelj odluči preseliti u veliki grad. Gospodin Riza smatra da se taj grad, u kojemu je rođen i odrastao, mnogo promijenio. Starija je kći Fikret tužna, jer je iza sebe ostavila ljubavnu priču. Nedžla, Lejla i mala Ajše uzbuđene su što će živjeti u Istanbulu, dok je majka obitelji Hajrije zabrinuta.

Obnova stare kuće koju je naslijedio od obitelji, Lejline pripreme za fakultet, troškovi za Nedžlinu i Ajšinu školu počeli su topiti Alijev novac od mirovine. Nova okolina počela je mijenjati i prohtjeve njegovih kćeri. Gospodin Ali Riza stoga ponovno počinje raditi. Kada se od njega traži da na novom poslu postupi protivno svojim načelima, on ponovno daje otkaz. Budući da uvjeti postaju još teži, njegova žena Hajrije ne podupire takvu odluku i u kući počinje nemir. Njegov sin Ševket po povratku iz vojske počinje raditi u banci što u određenoj mjeri olakšava teret gospodina Alija Rize. No situacija se mijenja nakon što Ševket preda svoje srce jednoj udanoj ženi. Nakon što se Ševket osjeti odgovornim za Ferhundinu rastavu odluči se njome oženiti. Ali Riza isprva se tomu protivi, ali na kraju ipak prihvati sinovu odluku. Ferhunde u kratkom vremenu preuzima sve konce u svoje ruke. Potpuno mijenja poredak u kući. Lejla i Nedžla staju na njezinu stranu te kada Fikret primijeti tu opasnost, dolazi s njom u sukob. Djevojka iz susjedstva, Sedef, voli Ševketa od trenutka kada ga je ugledala te potiho u sebi pati. Ferhundini prohtjevi kojima nikada nema kraja te Lejlino i Nedžlino neumjereno trošenje dovode obitelj u tešku situaciju. Gospodin Ali Riza nema dovoljno snage da se suprotstavi. Osim novčane snage, izgubio je i autoritet.

Vjetar jako puše, s drveta pada list po list. Prvo iz obitelji odlazi Fikret. Kako bi se spasila od zabrinjavajuće situacije u kući, udaje se za potpunog stranca i napušta Istanbul. Potom će biti uhićen Ševket zbog neplaćanja dugova i utaje novca. Kada Ševket dospije u zatvor, Ferhunde ga ostavi. Nedžla se udaje za Lejlina zaručnika. Lejla to ne može prihvatiti te obolijeva. Gospodin Ali Riza proda kuću, plati dugove te obitelj seli u maleni stan. Nakon što Lejla dođe k sebi, zadaje Aliju Rizi posljednji udarac. Ulazi u vezu s oženjenim muškarcem te odluči s njime živjeti…. Nakon nekog vremena Ali Riza ponovno postaje stup obitelji. Trudit će se stajati uspravno, snažno i nepokolebljivo na nogama, ne pokazujući rane koje je zadobio i ne gubeći nikada nadu u svoju obitelj. Započinje teška Alijina borba da ponovno okupi obitelj koja se razišla na sve strane poput lišća koje je opalo sa stabla…


HALIL ERGÜN….. ALI RIZA
Stup obitelji Tekin. Ali Riza je konzervativan otac obitelji koji nastoji okupiti svoju obitelj. No usprkos tome njegov sin i kćeri srljaju u razne životne situacije koje mu donose probleme. Unatoč tome Ali Riza ostaje čovjek odan svojim uvjerenjima i čvrstim životnim stavovima.

Halil Ergün je svestrani glumac rođen 1946. godine u gradu Bursa. Nakon što je završio srednju školu studirao je na fakultetu Političkih znanosti na Sveučilištu u Ankari. Halil je svoju filmsku karijeru počeo 1976. godine, a trenutno živi u Istanbulu. Glumac je napisao i scenarije, za film 'Merhaba' te seriju 'Kirlangic Firtinasi'. U svojoj bogatoj karijeri ovaj je glumac osvojio mnogobrojne nagrade: 2007. godine nagradu Antalya Altın Portakal Film Festival, zatim 1990. godine Ankara Uluslararası Film Festival, 1996. godine nagradu Sinema Yazarları Derneği te mnoge druge.

GÜVEN HOKNA…..HAYRIYE
Majka Hajrije je supruga Alija Rize. Majka je petero djece Fikrete, Lejle, Nedžle, Ajše
i Ševketa. Nastoji uvijek pomoći svojoj obitelji da bude sretna. Nesretna je zbog preseljenja u Istanbul, jer se boji opasnosti velikog grada.

Guven Hokna je poznata turska kazališna i filmska glumica. Rođena je 1946. godine u Ankari, a diplomirala je 1967. godine na Ankarskom sveučilištu. Punih 35 godina ova je glumica radila u Nacionalnom kazalištu. Ostvarila je uloge u poznatim turskim serijama među kojima je i 'Kurtlar Vadisi', što u prijevodu znači dolina vukova.

HASAN KÜÇÜKÇETIN…..ŠEVKET
Hasan Küçükçetin je u seriji utjelovio sina obitelji Tekin. Ševket je jedini sin Alija Rize. Kada se presele u Istanbul Ševket se zagleda u udanu ženu Ferhunde. Nakon nekog vremena nju suprug ostavi, a ambiciozna Ferhude ulovi Ševketa u svoju mrežu. Nakon što završi u zatvoru Ševket konačno otkrije pravo lice svoje supruge koja ga zbog nedostatka novca ostavi.

Hasan je mladi glumac rođen 1981. godine u Turskoj. Studirao je na 'Akademiji umjetnosti'. Bio je i u vojnoj službi u Afyonu. Ostvario je mnogobrojne uloge u turskim serijama, a u 'Menekse ile Halil' glumio je i s turskim Bradom Pittom Kivancem Tatlitugom.

BENNU YILDIRIMLAR…..FIKRET
Fikret je najstarija kći Alija Rize. Nakon što se obitelj preseli u Istanbul Fikret je nesretna zato što je bila primorana ostaviti svoju veliku ljubav. Tijekom serije njen lik će naići na mnogobrojna previranja. Kako bi se spasila od zabrinjavajuće situacije u kući, udat će se za potpunog stranca i napustiti Istanbul.

Bennu je rođena 1969. godine. Diplomirala je na Sveučilištu u Istanbulu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima i nagrada Ankara film Festivala 1994. godine, zatim 1996. godine nagrada Bedia Muvahhit, Sadri Alisik 2006. godine te 2008. godine nagrada TV Yildizlari Yarismasi.

DENIZ ÇAKIR ……FERHUNDE
Glumica Deniz Çakır u seriji je utjelovila glavnu negativku Ferhunde. Nakon rastave od svog prvog muža Ferhunde će se udati za pomalo naivnog Ševketa. Ferhunde u kratkom vremenu preuzima sve konce u obitelji te je na kraju dovede do financijskog kraha.

Geniz je rođena u Ankari 31. prosinca 1982. godine. Diplomirala je na Odsjeku za kazališnu umjetnost. Snimila je i nekoliko reklama te radila u kazalištu i na radiju. Ova glumica je 2008. godine posudila svoj glas u turskoj inačici crtanog filma 'Kung fu panda'.

GÖKÇE BAHADIR …..LEJLA
Gökçe Bahadır je utjelovila Ali Rizinu kćer Lejlu. Lejla je oduševljena što će se njezina obitelj preseliti u Istanbul. Kada se njena sestra Nedžla uda za Lejlina zaručnika ona obolijeva. Na kraju i Lejla zadaje težak udarac svom ocu, ulazi u vezu s oženjenim muškarcem.

Ova turska glumica rođena je 9. studenog 1981. godine u Istanbulu. Ima diplomu s 'Akademije Radija i Televizije' u Istanbulu. U svojoj karijeri ova lijepa glumica je imala mnogobrojne uloge u serijama, a okušala se i kao voditeljica.

FAHRIYE EVCEN……NEDŽLA
Fahriye Evcen je utjelovila Nedžlu. Pomalo vrckasta i mlada Nedžla napravi kobnu grešku. Naime ona svojoj sestri Lejli otme zaručnika.

Glumica Fahriye rođena je u obitelji kao najmlađa od petero djece. Diplomirala je na sveučilištu u Dusseldorfu na odjelu sociologije. Preselila se s majkom u Istanbul gdje se prvi put susrela s glumom.

Emitira se na kanalima:

Prva World  

Bilo je na kanalima:

BHT1  ALFA TV  Prva  ATV  Hayat TV  POP TV  NOVA TV  Sitel  Doma TV  

Sljedeće epizode:

danas
19:30
Kad lišće pada
danas
03:30
Kad lišće pada
sutra
06:30
Kad lišće pada
sutra
07:45
Kad lišće pada
sutra
09:00
Kad lišće pada
sutra
06:30
Kad lišće pada
nedjelja
07:45
Kad lišće pada
ponedjeljak
06:45
Kad lišće pada
ponedjeljak
19:30
Kad lišće pada
utorak
03:30
Kad lišće pada
utorak
06:45
Kad lišće pada
utorak
19:30
Kad lišće pada
srijeda
03:30
Kad lišće pada
03. 04. 2024.
06:45
Kad lišće pada
03. 04. 2024.
19:30
Kad lišće pada
04. 04. 2024.
03:30
Kad lišće pada
04. 04. 2024.
06:45
Kad lišće pada
04. 04. 2024.
19:30
Kad lišće pada
05. 04. 2024.
03:30
Kad lišće pada
05. 04. 2024.
06:45
Kad lišće pada
05. 04. 2024.
19:30
Kad lišće pada
06. 04. 2024.
03:30
Kad lišće pada
06. 04. 2024.
06:30
Kad lišće pada
06. 04. 2024.
07:45
Kad lišće pada
06. 04. 2024.
09:00
Kad lišće pada
07. 04. 2024.
06:30
Kad lišće pada
07. 04. 2024.
07:45
Kad lišće pada
PREPORUKE
  • Fritzie - Der Himmel muss warten (2020)

    image
    The story circles around a school teacher woman in her 30's, learning out of nothing that she is diagnosed with breast cancer.
  • For Heaven's Sake (2002)

    image
    It is a light hearted comedy about nuns who are constantly dodging attempts by the mayor to take over their cloister in order to create business opportunities for...
  • Bolji život (1987)

    image
    U 'Boljem životu', koji je i danas iluzija svih stanovnika Zemljine kugle, obitelj pravnika Dragiše Popadića, pridošlice u glavni grad, bori se s uobičajenim...
  • Das Kindermädchen (2017)

    image
    Henriette Höffner (Saskia Vester) hat endgültig die Nase voll. Rund 40 Jahre arbeiten hat sie nun hinter sich, aber das Leben ist immer noch ein Kampf – vor allem...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.