Živi na Visu i, po predviđanju svog instruktora, za pola godine će biti spreman bez ičije pomoći sjesti u automobil. TV ekipu instruktor prima u svoj dom, upoznaje ih s gradom Visom i na viškim prometnicama pokazuje zašto Marijan još nije spreman izaći na vozački ispit. Pilot novog hrvatskog humorističnog serijala 'Instruktor' smješten je na otok Vis, gdje upoznajemo instruktora vožnje i njegovog jedinog učenika. U tridesetak minuta autori serije pokazali su da se uz inspiraciju, originalnu ideju te s malim budžetom može snimiti kvalitetna televizijska zabava. Protagoniste radnja serijala vodi na vožnju po hrvatskim cestama, te na šaljivi način prikazuje koje sve zamke krije polaganje vozačkog ispita i na što sve moramo biti spremni želimo li dobiti vozačku dozvolu.

Purger Marjan se već tri godine priprema za vozački ispit, ali i dalje nije spreman za njega. Zakonski rok ih dovede do toga da moraju položiti Marjanov ispit ili će doživotno izgubiti pravo na njega. Nizom nespretnih okolnosti od pokušavanja podmićivanja u splitskom autoklubu, do trovanja konjske ergele na Sinjskoj alci, pokušavaju se dokopati grada Varaždina u kojem živi Dragutin Blažek, najblaži Ispitivač u Hrvatskoj (Božidar Smiljanić).
Temperamentni alfa - dalmatinac Instruktor daje sve od sebe da Marjan položi taj ispit.
Prolaze kroz Srbiju, Crnu Goru te Bosnu i Hercegovinu, gdje upadajući u probleme sa mafijom, Kinezima i trgovcima robljem, kamionom dolaze do Sarajevo film festivala. Odnosi Instruktora, Novinara i Marjana doživljavaju eskalacije, uspone i padove. U Slavonskom Brodu, nedužni u svojoj gluposti padaju u ruke pravde. Rok od dvije sedmice do polaganja ispita je već na pola prošao, no nakon puštanja iz zatvora samouvjereno u njihovom "Peži" uvjereni kreću na taj "kratki" put do Varaždina. No do Varaždina, opet ih očekuje nove avanture.

Naime, nakon što su uspješno uništili vjenčanje Instruktorove rođakinje, Marjan i Instruktor stigli su u Zagreb gdje im pauk odmah nakon dolaska digne auto. No, sva sreća, u pomoć im priskoči ni manje ni više nego teniski as Goran Ivanišević, kojem je Instruktor bio učitelj vožnje. I dok Goran proživljava traumatično iskustvo ponovnog susreta s Instruktorom, on je sretan što ga se Goran sjeća. Iz Zagreba greškom, umjesto u Varaždinu, balonom završit će u Slovneskim Alpama, potpuno izgubljeni 24 sata prije polaganja roka. Kada će na kraju Marjan položiti ispit i ko će ustvari biti njegov Insturktor ostaje nepoznato do samog kraja serije koja ima dvanaest epizoda.

Uz Stjepana Perića, autor TV serije 'Instruktor' je Nevio Marasović, 27-godišnji Zagrepčanin, koji je već sa šesnaest godina snimio svoj prvi dugometražni film 'Popravak kompjutora', a godinu dana kasnije i srednjemetražni 'Sedmi gost'. 2002. godine Marasović upisuje Akademiju dramske umjetnosti, a za vrijeme akademskog školovanja snima 'Autobigrafiju', koja je bila zapažena na brojnim festivalima u regiji. 2005. godine s Danielom Vukovićem iz reklamne agencije 'Bruketa & Žinić' snima lažni reklamni spot naziva 'Durex Lunch', koji pobjeđuje na kreativnom festivalu 'Magdalena' u Mariboru. 2006. počinje se baviti režiranjem reklamnih spotova te u manje od dvije godine u Hrvatskoj i Sloveniji snima preko dvadesetak spotova za mnogobrojne klijente poput T-Coma, INA-e i mnogih drugih. Reklamnim spotom 'T-Com Krupni otpad' 2006. godine osvaja srebro na moskovskom reklamnom festivalu te broncu na Festivalu oglašivanja 'Festo' u Opatiji. 2007. u Moskvi osvaja srebro za spot 'T-Com Kosilica', a u travnju 2009. na slovenskom reklamnom festivalu osvaja zlato za uradak 'Itak Bajker'. U svibnju 2008. godine počinje snimati cjelovečernji igrani film 'The show must go on', u kojem u glavnim ulogama nastupaju Sven Medvešek i Nataša Dorčić, kao i mnogi drugi poznati hrvatski i strani glumci. Film je trenutno u fazi post-produkcije. Marasović je i redatelj animiranog filma 'Trk', koji je tijekom ove godine prikazan na brojnim domaćim i stranim festivalima animiranog filma.

Bilo je na kanalima:

O Kanal  RTL2  RTL  

PREPORUKE
  • Zauvijek susjedi (2007)

    image
    Radnja ovog urnebesnog sitcoma vrti se oko dva para i njihove djece, ženskara ‘Grofa’, budalastog umirovljenika zvanog Koma i tri mlade vrlo seksipilne djevojke....
  • Seinfeld (1989)

    image
    Jerry je komičar koji ima najboljeg prijatelja, bivšu djevojku koja mu postaje najbolja prijateljica i susjeda koji mu postaje dio života. Itekako mu ide sa...
  • Pervanov dnevnik (2013)

    image
    Za izgradnju vlastitog stava svaki građanin nužno treba pravodobnu, ako je potrebito, čak i istinitu informaciju. RTL je angažirao svjetski ugledne novinarske...
  • Aviondžije (2021)

    image
    Urnebesne avanture ekipe pilota i stjuardesa jedne imaginarne aviokompanije zabavljaće nas iz epizode u epizodu. Na svakom novom letu čekaju nas novi putnici i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.