U ovoj pustolovini Michael Palin doživljava snijeg i led te oštre vjetrove i veliku nadmorsku visinu na 3200 km dugom putu kroz Himalaju.
Himalaja je jedinstveno mjesto na Zemlji, koja istodobno odiše veličinom i moći, odbojnosti i ljepotom, romantikom i mistikom te siromaštvom i političkom borbom. Ondje, na krovu svijeta, podnožja planina bogata su vegetacijom, prekrasnim rijekama i jezerima, vrućim kupeljima, prašumama i plantažama čaja. Od zelene doline Katmandua do visokog Kumbua ili od zatvorenog kraljevstva Butana do golog Tibeta, Himalaja je mnogo više od jedne kulture ili životna iskustva, jer ispituje granice duha i opstanka. Njezina povijest prepuna je ljudskih priča o hrabrosti, tmini i gorkim borbama.
Preživljavajući i uživajući u krajoliku bogatom florom i faunom te koračajući uskim puteljcima na vrtoglavim planinskim visinama, Michael Palin ima i stručnu pomoć mjesnog stanovništva, planinara i alpinista. On će također posjetiti i tamošnje gradove i njihove atrakcije. Kao i uvijek, upoznat će zanimljive i katkad slavne stanovnike Himalaje kao što je u ovom slučaju riječ o nekadašnjem kriketskom kapetanu, a današnjem pakistanskom političaru Imri Kanu. Nezaboravan je njegov razgovor s Dalaj-Lamom i jednim Englezom koji se oženio princezom.
Dok se Michael vere najvećim planinskim lancem na svijetu, jedno je sigurno: njegov prepoznatljivi šarm i montipajtonovski smisao za humor privući će gledatelje da putuju s njim.
Od povijesnog Khybera koji se izdiže nad Afganistanom Michael vlakom putuje prema Pashawaru. Nakon jutra provedenog s uličnim zubarom, šeće ulicama Darra gdje odjekuju zvukovi strojnica. Odande putuje na sjever gdje će prisustvovati polo utakmici između Chitrala i Gilgita koja se održava na nadmorskoj visini od 3000 m u Shanduru.

Bilo je na kanalima:

HTV3  BBC World News  

PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Katastrofe koje su promijenile Britaniju (2018)

    image
    Presented by award-winning actor James Nesbitt (Cold Feet, Stan Lee’s Lucky Man), the original six-part series unpicks the events that led to the most devastating...
  • Kreativne industrije

    image
    Kolekcija od deset priča, razgovora i minijaturnih eseja na temu Kreativnih industrija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.