HBO-ova serija „Mamon“ kriminalistički je triler smješten u današnju Češku Republiku, ali njegovi korijeni sežu u devedesete. Glavni lik (Matěj Hádek) novinar je koji radi na važnom slučaju vezanom uz istaknutu državnu tvrtku.
Seriju od šest epizoda, koja je nastavak rada češke izvorne proizvodnje u sklopu HBO Europea, režirao je Vladimír Michálek. „Mamon“ je kriminalistički triler smješten u današnju Češku Republiku, ali njegovi korijeni sežu u devedesete. Priča je tipičan opis stvarne prakse devedesetih: privatizacije državnih tvrtki, pronevjere tvrtki ili korupcije u uredu javnog tužioca. Glavni lik (Matěj Hádek) novinar je koji radi na važnom slučaju vezanom uz istaknutu državnu tvrtku. Dok provjerava neke podatke za izvještaj, naiđe na kontroverzne informacije u vezi sa svojim bratom koji je upleten u taj skandal. Serija prati nekoliko narativnih linija. Glavna se odnosi na rad istraživačkog novinara i njegov odnos s obitelji. Druga linija prati istragu državne tvrtke, policijski rad i praksu ureda javnog tužioca. Postoji još jedna poveznica između glavnog lika i istrage, religiozni motiv koji je dio cijele priče.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.