U okviru Školske redakcije počelo je snimanje nove serije za osnovce pod nazivom: I bez muke ima nauke. Serija je magazinskog tipa i sastavljena je iz više rubrika.
Svaka rubrika namenjena je jednoj naučnoj oblasti, matematici, fizici, biologiji, astronomiji i geologiji. Emisije su tematske i u svakoj epizodi obrađuje se jedna tema kroz ove nauke. Govori se o uspešnosti, fotografiji, sreći, ljubavi, muzici, bojama, proceni, cunamiju, bogu...
Kako se mladi u ovom periodu školovanja susreću sa ovim predmetima a to zahteva razumevanje i pažnju, želeli smo da im kroz ove emisije pomognemo i da im na jedan zabavniji i lakši način približimo ove nauke kao i da ih zainteresujemo i upoznamo sa raznim zanimljivostima iz ovih oblasti.
Serija je osmišljena kao igrano-dokumentarna, gde nas kroz priču vodi jedan dečak po imenu Miša. Miša ima tetku i teču, naučne radnike, i on sa njima komunicira i postavlja im razna pitanja. Inače tetka i teča se zbog svojih naučnih obaveza uvek nalaze negde daleko, u inostranstvu, ali Mišu redovno čuju i pomažu mu oko raznih nedoumica. Teme i objašnjenja prilagođene su uzrastu učenika i sve je podržano odgovarajućom grafikom i animacijom.
U ulozi dečaka je mlad glumac Nikola Malbaša, u ulozi tetke je Ivana Despotović a ulogu teče tumači Ivan Tomić. Urednice: Tanja Čanić-Mlađenović, Aleksandra Stojanović, reditelj je Nikola Zdravković, dramaturg Marina Madžarev, kostimograf Suzana Gligorijević, scenograf Snežana Popović, snimatelj Vasko Vasović, tonac Srđan Bajski, izvršni producent Svetlana Bandić, organizator Srđan Boljević.

Emitira se na kanalima:

RTS2  

Bilo na kanalima:

RTS1  

Sljedeće epizode:

petak
10:10
I bez muke ima nauke
petak
13:00
I bez muke ima nauke
PREPORUKE

Lov na oldtajmere (2008)

Danas
image
Wayne Carini uvodi gledatelje u svijet prikupljanja vrhunskih automobila. Svjedočite njegovoj vještini otkrivanja skrivenih dragulja i davno zaboravljenih relikvija.

Sekunde do katastrofe (2004)

Danas
image
Accounts of famous technological disasters and their subsequent investigations.

Kraljevi leda (2007)

Danas
image
'Kraljevi leda' priča je o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i, najviše od svega, opasnosti. Svakoga dana vozači kamiona kreću zaleđenim cestama i...

Zatočeni u inozemstvu (2007)

Danas
image
Od otmica do krijumčarenja droge, ovaj nam serijal donosi priče o ljudima koji su bili zatočeni u inozemstvu. Od otmice, mučenja, do suludih planova o...
TOP LISTE

Prijavi se