erija prati život mladog Njujorčanina Aleksa Vilsona, koji je poslat da izveštava iz moskovske redakcije prestižnog američkog novinskog lista. Rusija nije Aleksov izbor, on u ovu zemlju dolazi da bi se sakrio od progona američkog kongresmena koga je ocrnio u novinama.
Aleks je borac za istinu, pricipijelan, iskren, naviknut da živi na američki način. Za njega je dolazak u slovensku zemlju kao odlazak na drugu planetu. Sve mu je drugačije, nepoznato, strano... Iako mu se u prvom momentu čini da se našao među divljacima, Aleks vremenom menja mišljenje o „domorocima“, shvatajući da i nema mnogo razlike između „dva sveta“. Prilagođava se novim okolnostima, prihvatajući pravila igre koja važe u Rusiji. Pored toga, ludo se zaljubljuje se u Ruskinju Anju i saznaje šta znači voleti u Rusiji. Ruska svakodnevica počinje da okupira Aleksa u tolikoj meri da pored posla u redakciji počinje da piše blog u kom odgovara na važna pitanja o Rusima, njihovoj kulturi, poetskoj ruskoj duši: Zašto se beskorisna hrpa đubreta čuva na balkonu? Zašto u svakom ruskom domu postoji kutija u kojoj se nalaze druge kutije? I zašto morate zastrašivati ljude da biste izbegli tuče?

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.