Serijal Naše imanje je kolekcija 12 emisija po 27 minuta, humanitarno edukativnog karaktera, koje za cilj imaju da pomognu siromašnim poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji, čija imanja ne prelaze veličinu od 10 hektara. Učesnici su bili šest porodica iz šest različitih sela u Srbiji: Beljevac, Radenković, Adaševci, Srpski Miletić, Nenadići, Alibunar.
Svaka epizoda prati život i rad različitih šest porodica koje u svom vlasništvu imaju do 10 hektara obradive zemlje, ali nemaju uslova i mogućnosti da iskoriste taj potencijal u potpunosti i poseju intenzivnu kulturu od koje su i najveći prihodi, jer je neophodno veće finansijsko ulaganje.
Od pripreme zemlje, preko setve do ubiranja, stručnjaci, profesori i voditelj edukuju i domaćine i gledaoce tako da ih osposobe za samostalan rad.
Domaćin serijala / voditelj je poznati glumac Slobodan Boda Ninković, a snimanje je trajalo od oktobra 2016 do oktobra 2017.
Porodice su od prodaje useva i proizvodnje u serijalu ukupno profitirale oko 36.000 evra (prosek oko 6000 po porodici) odnosno više od 4.200.000 dinara i taj novac ostaje njima. Osim novca, ostaje im znanje koje smo preneli, bunari koje smo iskopali, pumpe za navodnjavanje i semenska roba koju mogu koristiti za narednu sezonu!
Serijal Naše imanje želi da podstakne mlade da se vrate na selo, da prenese dragoceno znanje o poljoprivredi i pokaže lepote Beljevca, Srpskog Miletića, Adaševaca, Radenkovića, Alibunara i vojvođanskih salaša. Zemlja je najveća vrednost koju jedan narod poseduje, a ovako lepu zemlju treba da čuvamo, negujemo i da shvatimo da se od nje MOŽE ŽIVETI!

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.