poster

Put u budućnost

Put u budućnost (2017)

dokumentarni | Srbija

Dokumentarna serija "Put u budućnost", nas vodi nas na putovanje kroz istoriju likovne umetnosti na našim prostorima od 1950. do 2000. godine.
Koristeći se neobičnom dramaturgijom, serija istražuje uzroke, posledice, povode, dešavanja, motive, inspiracije, umetničke pravce, likovne umetnike i njihova dela. Prva sezona, koja se sastoji od trinaest epizoda, prati dešavanja na likovnoj umetničkoj sceni od početka 1950-tih do početka 1970-tih godina.
Na uzbudljiv "Put u budućnost" vodi nas četvoro prezentera - Doktor No, svedok, savremenik i tumač dešavanja o kojima se govori; Istoričar umetnosti koji nas upoznaje sa najznačajnijim umetnicima, razdobljima, dešavanjima, događajima, umetničkim izrazima i poetikama; g-đica Trivija, obrazovana i atraktivna devojka koja zna svašta o svemu, te Poznavalac prilika, pronicljivi erudita i globtroter, koji temama daje širi istorijsko-politički kontekst.
Pomenutim progatognistima, u sklapanju slike, pomažu vrsni poznavaoci istorije, medija, mode, popularne muzike, pozorišta i filma - Radina Vučetić, Ana Martinoli, Darinka Mihajlović, Žikica Simić, Miloš Krečković, Aleksandar S. Janković.
Osim Beograda, u koji je veći deo serije smešten, putujemo u Zadar, Pariz, Veneciju, Valjevo, London, Deliblatsku peščaru, razgovaramo i sa učesnicima i svedocima - Petrom Omčikusom, Vladom Veličkovićem, Mrđanom Bajićem...
Autor/Poznavalac prilika: Boris Miljković

Emitira se na kanalima:

RTS1  

Bilo na kanalima:

RTS SAT  

Sljedeće epizode:

24.12.2018.
23:20
Put u budućnost
PREPORUKE
 • Ekstremni inženjerski pothvati (2003)

  srijeda
  image
  Voditelj Danny Forster vodi nas u svijet zapanjujući inženjerskih pothvata. Otkrijte sve o Panamskom kanalu, Gibraltarskom mostu i drugim impozantnim strukturama.
 • Kronike zločina (1996)

  srijeda
  image
  'Kronike zločina' (Forensic Files) je američki dokumentarac prikazan u obliku serije koja otkriva kako se zločini, misteriozne nesreće ili epidemije bolesti...
 • Lovci na NLO-e (2008)

  srijeda
  image
  Otputite se na putovanje SAD-om i izvan njegovih granica i poslušajte priče iz prve ruke koje vam donose iskusni i odlikovani policijski časnici koji su doživjeli...
 • Lov na oldtajmere (2008)

  srijeda
  image
  Wayne Carini uvodi gledatelje u svijet prikupljanja vrhunskih automobila. Svjedočite njegovoj vještini otkrivanja skrivenih dragulja i davno zaboravljenih relikvija.
TOP LISTE

Prijavi se