New York, Pariz, Rim, San Francisco, London, New Orleans - šest vrhunskih svjetskih odredišta. Svako od njih priziva kultne prizore, emocije, okuse, likove - jedinstvene doživljaje.
Zadivljujuće računalno potpomognute slike vraćaju nas u ključne povijesne trenutke. Istražujemo upornost, ambiciju i domišljatost kojima je svaki od tih gradova prevladavao kušnje svojih okolnosti. Otkrivamo neopjevane junake, oblikovatelje tih zanimljivih gradova, koji poput magneta privlače ljude iz cijeloga svijeta da tu rade, žive i uživaju.
Slavne osobe, gradski uglednici i karizmatični građani otkrivaju neočekivane priče koje određuju rast i današnji doživljaj svoga velebnoga grada. Od inženjerskih pothvata koji su sazdali te gradove do ishodišta prepoznatljive kuhinje te institucija koje ih obilježavaju. Ti su moćni svjetski gradovi preživjeli ratove, požare, revolucije i prirodne katastrofe pa dosegli vrhunac civilizacije. Serija otkriva zapanjujuće priče o tome kako je svaki od tih gradova nastao i zašto.

Bilo je na kanalima:

RTRS  FTV  ServusTV  HTV3  HTV2  

PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih osoba koje su obilježile tok svjetske povijesti.
  • Sukob bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Terra X - Rätsel alter Weltkulturen (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Tutankamon: Život, smrt i ostavština (2019)

    image
    A three part archaeological documentary series about the life story of Tutankhamun, the boy king.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.