Finska mini-serija "Granica" snimljena je prema istoimenom debitantskom bestseleru Riikke Pulkkinen koji se bavi različitim društvenim ulogama žena. U glavnim su ulogama Maria Heiskanen, Kaija Pakarinen, Linda Tuomenvirta i Antti Luusuaniemi. Debitantski roman Riikke Pulkkinen, objavljen 2006., prodan je u desetak zemalja, uključujući Dansku, Švedsku, Norvešku, Njemačku, Nizozemsku, Italiju i Australiju. Serija je u Finskoj postigla znatan uspjeh, već prva epizoda privukla više od 526.000 Finaca. Koproducenti serije su SVT i RUV.
Anja je profesorica književnosti. Kada je njezinom suprugu dijagnosticirana Alzheimerova bolest, obećala mu je da će na vrijeme okončati njegove patnje. Njezina nećakinja, 16-godišnja Mari, zaljubila se u svog zgodnog nastavnika Juliana kojega kod kuće čeka žena. Njihova slatka i mudra kćer, šestogodišnja Anni, potajno proučava tatinu iznenadnu promjenu.
Tri se priče elegantno isprepleću, a protagonistice se bore sa svojim životima te katkada flertuju i sa smrću.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.