Od scenarista i producenta Jonathana Liscoa ("Newyorški plavci", "Glavni grad") dolazi nam policijska drama koja je snimana na autentičnim lokacijama uraganom uništenog grada New Orleansa. Dvije godine nakon katastrofalnog uragana Katrina, dijelovi grada još su uvijek u kaosu s neprestanim izljevima nasilničkog ponašanja. Jedina nada stanovnicima su preostali policajci koji svoje zadatke moraju izvršavati u nedostatku osnovnih sredstava i uvjeta. Bez obzira na to, oni na terenu pokazuju iznimnu hrabrost i strast ne bi li povratili red i mir u svoj uništeni grad.

Marlin Boulet (Anthony Anderson) je drski i nagli policijski veteran koji ne zazire od suočavanja s kriminalcima i nasilnicima. Član je specijalne jedinice koja je u stalnoj potrazi za najtraženijim i najopasnijim kriminalcima. Čak i kada ga je partner ostavio za vrijeme uragana, Boulet nije napustio svoj položaj, već je danima spašavao ljude i održavao red. Dvije godine poslije, u vrijeme u kojem se serija odvija, još uvijek je nepopustljivi policajac koji će ponekad prekršiti pravila da bi slomio najokorjelije zločince. Ulozi su po pravilu uvijek visoki, a mir u gradu je još uvijek previše krhak da bi se poštivala pravila službe. Bouletov novi partner je Trevor Cobb (Cole Hauser) koji je prije policijskog posla služio vojsku u Afganistanu. On je predan i žestok policajac, koji skriva mračnu tajnu. Došao je u New Orleans u potrazi za iskupljenjem, ali će shvatiti da bi to mogao biti opasan posao. Oni koji pogledaju seriju saznat će hoće li mu Boulet ukazati svoje povjerenje i hoće li njegova prošlost ugroziti obojicu u teškom i zahtjevnom poslu na ulicama nemirnog grada.

Ostatak ekipe čine mudri i nesalomljivi policajci poput Jeffa "Glue Boy" Goodena (Blake Shields), koji je ujedno komični lik, zatim kao stijena čvrsta policajka Ginger "Love Tap" LeBeau (Tawny Cypress), jedina žena u jedinici i kapetan James Embry (John Carroll Lynch), čija je zadaća da drži na okupu ovu tešku i zahtjevnu ekipu, istovremeno pokazujući žilavost i humor.

Naslovnu ulogu tumači Anthony Anderson, jedan od zapaženijih i talentiranijih glumaca u Hollywoodu. Prvu ulogu ostvario je u teen seriji "Hang Time", koja ga je lansirala visoko jer su slijedile uloge u "JAG-u", "Newyorškim plavcima" i "Ally McBeal". Godine 2003, Anderson je pokazao talent i u vlastitoj humorističkoj seriji "Sve o Andersonu". Glumio je u dvadesetak filmova od kojih izdvajamo; "Ja, ja i Irena", "Brijačnica","Izlazne rane", Oscarom nagrađeni hit Martina Scorsesea "Pokojni"i Michael Bayov ljetni blokbaster "Transformer". Dobitnik je nekoliko filmskih nagrada.

Serija "Grad uragana" dobila je dozvolu da koristi originalne oznake policije New Orlensa, posebno značku s mladim mjesecom i zvijezdom, a snimana je 2007. godine na raznim lokacijama grada. Serija je naišla na veliko odobravanje gledateljstva, ali i vlasti koje su zaključile da ova serija prikazuje enormni napor policijskih snaga nakon uragana Katrina koji do tada u medijima nije dobio zasluženu pažnju. Zanimljivo je da je Jonathan Lisco, autor serijala, prije nego što je realizirao seriju, neko vrijeme proveo s policajcima na terenu tako da su događanja u serijalu dobili na autentičnosti i šokantnosti.

Bilo je na kanalima:

RTL  

PREPORUKE
  • Friesland (2014)

    image
    The humorously created crime films play in Ostfriesland and surroundings.
  • Dosije

    image
    Srpski "Fox crime" rekonstruiše zločine koji se odvijaju pred našim očima. Ubistva, pljačke, otmice, trgovina ljudima...naći će se u fokusu kriminalističkih...
  • Barcelonski kriminalisti (2017)

    image
    Sa svojim stručnim i atraktivnim odjelom za zločine kojeg vode Xavi Bonet i njegova šarmantna partnerica Fina Valent, Barcelona se uistinu može ponositi svojim...
  • SOKO Hamburg (2018)

    image
    SOKO Hamburg is a German crime series.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.