Hrvatska televizija počinje prikazivati izvrsnu američku glazbenu seriju za mlade Glee, koja je u svijetu postigla golem uspjeh i osvojila brojne nagrade. Serija prati optimističnog srednjoškolskog profesora koji pokušava transformirati školsku glazbenu grupu (Glee Club) i potaknuti tu raznoliku skupinu izvođača da dospiju na najprestižnije - državno natjecanje.

Glazbena grupa (Glee Club) u srednjoj školi McKinley nekad je bila među vrhunskim zborovima, ali tijekom godina, zbog niza skandala, ona se pretvorila u utočište za one koji se ne mogu nikamo uklopiti i za one koji su izopćeni iz društva. Will Schuester (Matthew Morrison, iz broadwayskog mjuzikla Hairspray), mladi optimistični profesor odlučio se prihvatiti herojskog zadatka i vratiti staru slavu glazbenoj grupi u školi McKinley uz pomoć svoje kolegice, profesorice Emme Pillsbury (Jayma Mays, Ugly Betty). To će doista biti velik podvig budući da su među najvećim nadama te šarolike skupine Kurt (Chris Colfer), štreber koji pjeva u falsetu i voli dramatizirati, Mercedes (Amber Riley), dinamična djevojka koja želi postati diva te odbija pjevati prateće vokale, Arty (Kevin McHale, Zoey 101), povučeni gitarist koji provodi većinu vremena bježeći od nasilnika i Tina (Jenna Ushkowitz, Spring Awakening), nespretna djevojka koja mora riješiti svoj problem s mucanjem prije nego što stane na pozornicu. Willova posljednja nada su jedina dva prava talenta - Rachel Berry (Lea Michele, Spring Awakening), perfekcionistica nagle naravi koja je uvjerena da će se preko tog zbora probiti do zvijezda i Finn Hudson (Cory Monteith, Kyle XY), zgodni i popularni sportaš sjajnoga glasa. Finn si želi podići ugled uz pomoć svoje uštogljene djevojke Quinn (Dianna Agron) i drskog prijatelja Pucka (Mark Salling).

Will je odlučan u tome da učini sve što je potrebno kako bi zbor ponovno bio vrhunski, bez obzira na to što svi oko njega misle da je lud. Odlučio je svima dokazati da su u krivu - od svoje bezobzirne žene Terri Schuester (Jessalyn Gilsig, Nip/Tuck) do trenerice navijačica Sue Sylvester (gostujuća zvijezda Jane Lynch, Best in Show, Role Models) te cijelom modernom svijetu u kojemu glazbeni talent i blještavi kostimi vode prije u propast nego do ostvarenja hollywoodskih snova.

Ryan Murphy (Popular) producent je televizijske serije Glee koju je kreirao koristeći mnoge stare i moderne hitove u suradnji s Twentieth Century Foxom. Izvršni su producenti Ryan Murphy, Brad Falchuk i Dante Di Loreto, a producenti su Ian Brennan i John Kousakis. Murphy je režirao pilot epizodu.


GLEE - NAGRADE

Od samog početka prikazivanja, 2009. godine, serija Glee postigla je golem uspjeh u svijetu te je ubrzo postala svojevrstan televizijski fenomen. U samo dvije godine serija je osvojila i mnogo uglednih nagrada, uz vrlo velik broj nominacija.

Tako je već u prvoj godini emitiranja serija bila nominirana za prestižne nagrade američkih strukovnih udruga (Art Directors Guild, Costume Designers Guild, Directors Guild of America), a osvojila je nagradu za najbolje kostime.
2010. godine serija je također imala mnogobrojne nominacije (Image Award, Teen Choice Award, Writers Guild of America), a osvojila je, među ostalim, četiri Emmyja: Ryan Murphy za režiju, Jane Lynch za najbolju sporednu ulogu, Neil Patrick Harris kao najbolji gostujući glumac te nagradu za najbolji zvuk. Uz tri nominacije osvojila je i Zlatni globus za najbolju seriju u kategoriji mjuzikla ili komedije, osvojila je nagradu Satellite u četiri kategorije, te još dvije strukovne nagrade - Screen Actors Guild i Television Critics Association of America.

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, 16. siječnja, serija Glee osvojila je ovu prestižnu nagradu u tri kategorije: proglašena je najboljom serijom u kategoriji komedije ili mjuzikla, Lane Lynch nagrađena je za najbolju sporednu žensku ulogu u TV seriji ili filmu, a Chris Colfer za najbolju sporednu mušku ulogu u TV seriji ili filmu.

Bilo na kanalima:

ORF1  M6  HTV2  Italia 1  SUPER RTL  RTL DE  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • M.A.S.H. (1972)

  danas
  image
  M*A*S*H je američka televizijska serija nadahnuta romanom M*A*S*H: A Novel About Three Army Doctors Richarda Hookera i filmom MASH iz 1970. Serija je po žanru...
 • Usred ničega (2009)

  danas
  image
  Zaboravite sportaše, filmske zvijezde i političare. Pravi su junaci roditelji, no Frankie je sigurno superjunakinja. Ova brižna supruga i majka pripada srednjoj...
 • Nova cura (2011)

  danas
  image
  Pilot započinje pričom o Jessici Jess Day (Zooey Deschanel), pomalo neobičnoj ženi iz Los Angelesa u kasnim 20-ima koja predaje u lokalnoj osnovnoj školi. Na...
 • Ukleta kuća Hathawayevih (2013)

  danas
  image
  After being uprooted from New York to New Orleans, the Hathaways were ready to just get back to their normal lives in their new home, but little did they know...
TOP LISTE

Prijavi se