Od ženke geparda koja zločeste mališane šalje u kut do ovce koja tješi svoje uplakano janje, ova dražesna i zabavna emisija istražuje iznenađujuće ljudske načine na koje životinjske majke podižu mladunce.
Vlada opća pretpostavka da životinjske mame čine samo ono nužno kako bi podigle svoje mladunce, a onda ih šalju u svijet da se sami snalaze. U slučaju mnogih životinja to ne može biti dalje od istine. Baš poput nas, nađu se pod stresom i pokazuju ponos dok podižu novorođenčad i gledaju kako izrastaju u odrasle.
Istražujući živote životinjskih mama u zoološkim vrtovima, na farmama i u parkovima prirode diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe, serija otkriva nevjerojatne sličnosti između ljudskih i životinjskih majki. Tri epizode bave se životinjskom novorođenčadi, životinjskim mališanima i naposljetku trenutkom kad životinje napuštaju dom.
Znanstvenici i stručnjaci objašnjavaju neka fascinantna ponašanja. Primjerice, zašto krmača njuškom dodiruje njušku praščića netom nakon što ga oprasi i zašto roditelji čimpanze škakljaju svoju novorođenčad. Kroz spoj znanosti, fascinantnih priča i dražesnih trenutaka, serija otkriva da životinje svojoj dječici mogu biti jednako predane, i fizički i emocionalno, kao što smo i mi svojoj.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Zona gradnje (2009)

    image
    Zona gradnje donosi sve o najvišim, najdužim, najstarijim i najmodernijim mostovima, branama, cjevovodima i drugim građevinama, od drevnog Koloseuma do modernih...
  • Taljenje novca (2016)

    image
    Četiri ekipe stručnjaka za metale u potrazi za zaradom traže rijetke metale na neobičnim mjestima.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.