Godina je 872 i Engleska je podijeljena. U sukobu heroja, jedan Saxonac, koji je odgojen kao Danac, mora izabrati i odigrati svoju ulogu u rođenju kraljevstva. Emotivno i puno akcije, Posljednje Kraljevstvo je epska drama o ljudima koji se bore za svoje živote i za svoj identitet. Ovo je priča o rođenju Engleske kao države. Ova serija istražuje teme rata, porodice, strasti, ljubavi i gubitka. Priču priča Uthred, engleski dječak, koji postaje muškarac u brutalnom svijetu, u kojem život visi o koncu. Rođen je kao engleski plemić, ali zarobio ga je i odgojio danski ratni vojskovođa, Ragnar Neustrašivi, i njegova lojalnost se uvijek testira. Je li on Englez ili Viking? U misiji da vrati svoje pravo po rođenju, Uthred mora koračati opasnim putem između obje strane ako želi odigrati svoju ulogu u rođenju nove nacije i vraćanu zemlje svojih predaka.
Posljednje Kraljevstvo je serija ispunjena herojskim djelima i epskim bitkama s tematskom dubinom, koja obuhvata politiku, religiju, rat, hrabrost, ljubav, lojalnost i potragu za identitetom.
Spojivši stvarne historijske ličnosti i događaje s fiktivnim likovima, ova priča je o tome kako su ljudi udružili svoje snage pod jednim od najvećih kraljeva u historiji da bi vratili svoju zemlju i izgradili mjesto, koje će zvati domom.

Bilo je na kanalima:

Hayat TV  ATV  

PREPORUKE
  • Igra prijestolja (2011)

    image
    U zemlji u kojoj ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati i cijeli životni vijek, nevolja je na pomolu. Od intriga na jugu i divljih istočnih krajeva, preko...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.