Upotrebom nekih 12 vata struje, mozak je odgovoran za svaku misao, za svaku odluku i kompleksno moć rasuđivanja. Ima i nekoliko vlastitih trikova - i neke načine za izbjeći ono što ne želi - kada govorimo o tome kako vidimo svijet. Ovaj trodijelni specijal ostavit će gledatelje u preispitivanju odluka koliko točno su voljni radnja raditi odjednom i koliko točno vjeruju svom pamćenju.
Naši mozgovi funkcioniraju tako da nam ono što vidimo, čujemo, nanjušimo pomogne da popunimo prazninu s onim što nam naša očekivanja nalažu da bi ondje trebalo biti. Ovo nam pomaže da shvatimo rečenicu i čak kad slova nisu poredana pravim redoslijedom. No dok je mozak izuzetan u procesuiranju riječi oko nas, koliko bismo mu zapravo trebali vjerovati? Dovoljno da radimo više radnja odjednom, na primjer telefoniramo i vozimo? Mislite da je lako na primjer voziti bicikl zatvorenih očiju? Ili da je lako kao svjedok odabrati pravu osobu na prepoznavanju osumnjičenih za neki zločin?

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.