U ovoj ćemo dokumentarnoj seriji od šest jednosatnih epizoda na potpuno novi način upoznati životinje.

Odijevale su nas i hranile, bojali smo ih se i štovali ih, pomogle su nam izgraditi civilizaciju, ali i pomogle uništiti je. Mogli smo ih kupiti, mogle su nas nadahnuti, mogle su nas ubiti ili izliječiti. Sva bogatstva i raznolikost priče o tome kako su životinje pomogle mijenjati tijek povijesti.

Otputujte s nama u prošlost i oko svijeta istražujući nevjerojatnu povijest životinjskog svijeta u odnosu na ljudsku civilizaciju. Doznajte kako su životinje mijenjale tijek naše povijesti putem trgovine, religije, rata i medicine. Koze su otkrile jedan od najomiljenijih i gospodarski najvažnijih napitaka - kavu, golubovi su prenosili presudne informacije koje su promijenile tijek Prvog svjetskog rata, a obična voćna mušica bila je ključna za razvoj istraživanja u genetici. To su samo neki od primjera koji pokazuju kako su životinje utjecale na živote ljudi. Kad govorimo o ljudskoj povijesti, često zanemarujemo životinje. No gdje bismo bili bez njih?

Bilo je na kanalima:

Viasat Nature  

PREPORUKE
  • Medicus

    image
  • Potraga za žadom (2015)

    image
    U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti...
  • Neobjašnjeno s Williamom Shatnerom (2019)

    image
    Znanstvenici su uključeni u beskrajnu potragu za razumijevanjem golemog svemira u kojem živi naš planet. Postoje li galaksije slične našoj? Mogu li biti sposobne...
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.