U ruralnoj Australiji u 1950-ima zbiva se ova epska i romantična drama o putovanju jedne žene k iscjeljenju svoje duše i o sukobima unutar povlaštene obitelji u to doba poslijeratnih promjena. Cijenjena glumica Marta Dusseldorp u seriji tumači glavnu ulogu, Saru Adams, ženu tajanstvene prošlosti, koja se poslije 20 godina u inozemstvu vraća u Australiju. Na dugo odgađan povratak kući odlučuje se zbog tragične vijesti. Radeći na prekooceanskom brodu na putu kući, Sarah se poveže s bogatom australskom obitelji Bligh. Vrijeme je da se Sarah ponovno suoči sa životom i počne svoje putovanje k iscjeljenju, u nadi da će naći mjesto koje može zvati dom.

London, Engleska, 1953. Užasi Drugog svjetskog rata svima su još u živom i bolnom sjećanju. Ljupka, no zagonetna medicinska sestra Sarah Adams doznaje da joj je umro polubrat i odluči se vratiti u Australiju brinuti se za svoju majku od koje se udaljila.

Sarah radi na prekooceanskom brodu kojim se vraća kući i ondje upozna bogatu obitelji Bligh koja živi u ruralnoj Australiji. Iako se odmah poveže s dobrodušnim i šarmantnim udovcem Georgeom i njegovom modernom mladom kćeri Annom i povučenom snahom Oliviom, njihova se budućnost bespovratno ispreplete tek kad spasi njegovog problematičnog sina Jamesa, koji se pokuša baciti s broda u more.
Samo kruta glava obitelji Elizabeth zna za Sarin junački čin. Pošto-poto želi da tako i ostane, te da Sarah ostane na distanci, da se ne bi doznali skandalozni razlozi koji stoje iza Jamesovog postupka.

No Sarah se samo još više poveže s obitelji Bligh kad propadne njezin pokušaj da se pomiri s majkom i ona prihvati Georgeovu ponudu da dođe raditi u Inverness, slikoviti provincijski gradić blizu prekrasnog imanja obitelji Ash Park. Elizabeth je u strahu i od toga da se Jamesova tajna pročuje i od jačanja Georgeovog toplog odnosa sa Sarom te odluči sabotirati Sarino zapošljavanje u lokalnoj bolnici. Iako uspijeva dokazati svoju vrijednost opuštenom glavnom liječniku Jacku Duncanu i tako onemogućiti pokušaje usmjerene protiv nje, oni je neželjeno podsjećaju na mračnu prošlost koja je progoni. Čini se da Inverness još dugo neće postati mjesto koje ona može zvati dom.

Bilo je na kanalima:

HTV2  SLO2  HTV1  SLO1  

PREPORUKE
  • Malena Sjekira (2020)

    image
    Antologijsku seriju MALENA SJEKIRA kreirao je i režirao Oscarom nagrađeni redatelj Steve McQueen (12 godina ropstva), a ona pripovijeda osobne priče o londonskoj...
  • Milijarde (2016)

    image
    Dobitnici Emmyja® i Zlatnoga globusa® Paul Giamatti i Damian Lewis zvijezde su ove složene drame o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Lukavi i...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.