Serija "Ludi carevi" temelji se na pogrešnim predodžbama o onim rimskim carevima koji su općenito zapamćeni kao ludi. To su Kaligula, Neron, Komod i Elagabal. Serija istražuje korijene tih zabluda, prvenstveno analizirajući izvorne tekstove iz tog vremena, autora koji su imali izrazito negativan odnos prema ovim carevima. Ekipa Znanstveno-obrazovnog programa HTV-a potražila je i stručnu pomoć najboljih poznavatelja antičke povijesti s najjačih europskih sveučilišta (Oxforda, Sorbonne, Berlinske akademije znanosti, itd).

U seriji se, uz pomoć suvremene kompjutorske grafike, rekonstruiraju prizori iz života ovih careva, te iz svakodnevnog života starih Rimljana. Tako će gledatelji vidjeti gladijatorske borbe u areni ispunjenoj s 50.000 ljudi, prizore glasovitog požara u Rimu, iskrcavanja rimskih legija na obalama Britanije, i još mnogo toga. U proizvodnji je sudjelovalo više od 200 ljudi, sašiveno je više od stotinu starorimskih odora, te su napravljene iznimno detaljne makete Foruma Romanuma, Circusa maximusa i glasovite Neronove vile. Ovom serijom HRT pokazuje kako je po produkcijskim mogućnostima uz bok najjačim europskim televizijama, a daleko ispred televizija u regiji.

Bilo na kanalima:

HTV2  HTV4  HTV3  HTV1  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Pecanje čudovišta (2009)

  Danas
  image
  Biolog Zeb Hogan traži najveće ribe u svijetu. Putujte svijetom, ulovite neke od najvećih, najčudnijih i najokrutnijih podvodnih bića svijeta. Od Australije...
 • A kako to oni rade? (2006)

  Danas
  image
  Zanimljiva serija o inženjeringu, znanstvenim čudima i ljudima koji imaju sposobnost rješavanja problema. Nakon gledanja ove serije obične predmete počet ćete...
 • Lov na oldtajmere (2008)

  Danas
  image
  Wayne Carini uvodi gledatelje u svijet prikupljanja vrhunskih automobila. Svjedočite njegovoj vještini otkrivanja skrivenih dragulja i davno zaboravljenih relikvija.
 • Potraga za povoljnim kućama na plaži (2013)

  Danas
  image
  Stručnjaci za kupnju nekretnina pomažu obiteljima da unatoč ograničenom budžetu pronađu svoj idealan dom na obali mora.
TOP LISTE

Prijavi se