Igrana serija u produkciji Kulturno-obrazovnog programa Radio-televizije Srbije, sadrži titlove i prevod znakovnim jezikom, kako bi je mogle pratiti i osobe sa oštećenim sluhom. Druga sezona serije, premijerno od subote 17. oktobra.

Druga sezona igrane serije "Mansarda", koja je titlovana i praćena znakovnim jezikom kako bi je mogle pratiti osobe sa oštećenim sluhom, biće prikazana premijerno, od subote 17. oktobra, od 12.30 časova na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Ekipa serije je na konferenciji za novinare saopštila da druga sezona "Mansarde", kao i prva emitovana pre pet godina, ima deset nastavaka, s tim da će poslednji biti emitovan kao prigodni specijal za Novogodišnje praznike.

Seriju je proizveo Kulturno-obrazovni program Radio-televizije Srbije. U humorom natopljenoj seriji koja prati dogodovštine stanara jedne zgrade, igraju Vera Jovanović, Svetlana Bojković, Miša Janketić, Sloboda Mićalović, Aljoša Vučković, Ana Maljević i deca iz škole za učenike oštećenog sluha "Stefan Dečanski".

U "Mansardi" malu ulogu rokera Džonija igra vođa hard rok sastava "Vatreni poljubac" Milić Vukašinović, koji je komponovao i otpevao naslovnu numeru za špicu serije. Bojkovićeva je rekla da se radi o "ljupkoj i pitkoj seriji bez nekih velikih pretenzija, čiji je osnovni kvalitet što uključuje ljude sa oštećenim sluhom i populariše znakovni jezik".

Režiser Filip Čolović je rekao da se nada da je njegova ekipa, u kojoj su i scenaristi Aleksandar Đaja i Nataša Drakulić, uspeli da naprave seriju dovoljno dobru da zaintrigira da je odgledaju svi, ne samo osobe sa oštećenim sluhom. "Frapirala me informacija da ogroman procenat ljudi oštećenog sluha ne gledaju domaće, već samo strane serije, jer su titlovane. 'Mansarda' je iskorak u tom smislu", istakao je Čolović.

Pomoćnik ministra za rad i socijalna pitanja Vladimir Pešić pozdravio je početak emitovanja "Mansarde", istakavši da je znakovni jezik ravnopravan vid komunikacije sa govornim jezikom.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo rada je pokrenulo pitanje nabavljanja softvera za titlovanje i prevođenje informativnih emisija, serija i filmova, kako bi ih pratile nesmetano i osobe sa oštećenim sluhom.

Bilo na kanalima:

RTS2  RTS SVET  RTS1  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Alex and Co. (2015)

  srijeda
  image
  A group of friends studying in secondary school find their love for music after stumbling upon a banned room in their school.
 • Mike i Molly (2010)

  srijeda
  image
  Mike Biggs (Gardell) je dobroćudni policajac koji iskreno želi smršaviti. Njegov partner je Carl McMillan (Wilson), mršav i brbljav lik koji ga stalno ohrabruje...
 • Ljubav, navika, panika (2005)

  srijeda
  image
  Radnja serije, koja je na najprestižnijem festivalu Zlatna ruža Montreala, uvrštena među 11 najboljih sitcoma svijeta, čiju su nagradu dobile i serije poput Monty...
 • Lude 70-e (1998)

  srijeda
  image
  Smještena u eru prstena raspoloženja i poliestera 1970-ih, ova serija je retro-trendi situacijska komedija o eklektičnoj skupini prijatelja na pragu odraslosti....
TOP LISTE

Prijavi se