Tony Robinson i njegov tim stručnjaka vraćaju se s novom emisijom u kojoj posjećuju razna arheološka nalazišta u potrazi za skrivenim povijesnim blagom. Putuju u Glendon Hall u Northamptonshireu kako bi otkrili tajnu ljudskih kostura pronađenih ispod sporedne građevine, iskopavali vrtove i farme običnih ljudi, otkrili drevne građevine i posjetili jedno od najvećih gradilišta u Europi da bi otkrili savršeno očuvano rimsko plovilo.
Nakon gotovo 150 iskopavanja, pomislili biste da ništa ne može iznenaditi tim "Otkrivanja vremena", ali nova sezona predstavlja nalazišta koja su zapanjila i najiskusnije arheologe. Tony Robinson i njegov tim posjećuju golfsko igralište na Isle of Manu kako bi istražili ostatke kapelice, pridružuju se stanovnicima Wickena u potrazi za izgubljenim selom i instinktivno hitaju prema netaknutoj rimskoj preši za sir nakon što je iskopana u gradu Stiltonu.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.