1891. Sherlock Holmes zaronio je u zapjenjene valove Reichenbachovih slapova. Hrvanje s profesorom Moriartyjem završilo je tako što su obojica pala s litice u uzavrele valove. U prošloj seriji televizijski gledatelji vidjeli su, prema Sunday Timesu, "najbolji pad koji je ikad snimljen", kad su Holmes i Moriarty nestali u vodenoj bujici stvarnih Reichenbachovih slapova u Švicarskoj.

Na kraju "Posljednje zagonetke", završne epizode trinaestodijelnih Pustolovina Sherlocka Holmesa, dr. John Watson ostao je oplakivati smrt svog voljenoga druga.
Tri godine poslije još se sjeća najsitnijih detalja događaja toga sudbonosnog dana. Ali rutinski rad na najnovijem slučaju ubojstva ne vodi ga samo na istražno ročište u westminstersku sudnicu... Nego i na ponovni susret s "najboljim istražiteljem svojega naraštaja".

JEREMY BRETT opet se pojavljuje u hvaljenoj ulozi najslavnijeg književnog detektiva, a prati ga EDWARD HARDWICKE kao dr. Watson u 11 novih priča Granadinog POVRATKA SHERLOCKA HOLMESA.

Conan Doyle ubio je svog junaka 1892. Za smrt u "Posljednjoj zagonetki" odlučio se godinu prije, a napokon ju je objavio 1893. i zapanjio milijune čitatelja. Na ulicama glavnoga grada ljudi su nosili crne vrpce oko ruke i čitatelji i urednici časopisa preklinjali su Doylea da se predomisli.

Ali tek 1902. još jedanput je udahnuo književni život svome liku napisavši "Baskervilskoga psa", kad mu je na odmoru maštu razbuktala stara devonska legenda. No, radnja priče događa se prije pogibije na Reichenbachovim slapovima.
Ipak, Doyle sada više nije mogao odoljeti ponovljenim zahtjevima izdavača s obje strane Atlantika i 1903. napisao je "Nenastanjenu kuću" da objasni kako je Holmes preživio sukob na Reichenbachovim slapovima. Uslijedile su druge priče za objavljivanje u časopisima. Njihova radnja odvija se između 1894. i 1898. i objavljene su u obliku knjige kao "Povratak Sherlocka Holmesa" 1905.

Bilo na kanalima:

HTV2  HTV3  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Inspektor Rex (1994)

  srijeda
  image
  Ova kriminalistička serija je zbog svoje iznimne popularnosti te popularnosti glavnog protagonista, psa Rexa, doživjela više od deset sezona. Od 2007.godine...
 • Plima (2016)

  srijeda
  image
  Pre 25 godina na jednoj plaži u Švedskoj, ubijena je trudnica. Taj nerešeni slučaj dat je jednom polazniku iz Policijske akademije. Godine 1990. Švedska biva...
 • Na dužnosti (2012)

  srijeda
  image
  Detektiv Steve Arnott premješten je u antikorupcijsku jedinicu, nakon incidenta s pucnjavom tijekom protuterorističke operacije. Skupa s detektivkom Kate Fleming...
 • Operativci (2014)

  srijeda
  image
  Udarni odred je najuspešnija holandska policijska akciona serija u protekloj deceniji. Serija prati priču Tea Kampa, najboljeg detektiva u Tilburgu, poznatog po...
TOP LISTE

Prijavi se