1891. Sherlock Holmes zaronio je u zapjenjene valove Reichenbachovih slapova. Hrvanje s profesorom Moriartyjem završilo je tako što su obojica pala s litice u uzavrele valove. U prošloj seriji televizijski gledatelji vidjeli su, prema Sunday Timesu, "najbolji pad koji je ikad snimljen", kad su Holmes i Moriarty nestali u vodenoj bujici stvarnih Reichenbachovih slapova u Švicarskoj.

Na kraju "Posljednje zagonetke", završne epizode trinaestodijelnih Pustolovina Sherlocka Holmesa, dr. John Watson ostao je oplakivati smrt svog voljenoga druga.
Tri godine poslije još se sjeća najsitnijih detalja događaja toga sudbonosnog dana. Ali rutinski rad na najnovijem slučaju ubojstva ne vodi ga samo na istražno ročište u westminstersku sudnicu... Nego i na ponovni susret s "najboljim istražiteljem svojega naraštaja".

JEREMY BRETT opet se pojavljuje u hvaljenoj ulozi najslavnijeg književnog detektiva, a prati ga EDWARD HARDWICKE kao dr. Watson u 11 novih priča Granadinog POVRATKA SHERLOCKA HOLMESA.

Conan Doyle ubio je svog junaka 1892. Za smrt u "Posljednjoj zagonetki" odlučio se godinu prije, a napokon ju je objavio 1893. i zapanjio milijune čitatelja. Na ulicama glavnoga grada ljudi su nosili crne vrpce oko ruke i čitatelji i urednici časopisa preklinjali su Doylea da se predomisli.

Ali tek 1902. još jedanput je udahnuo književni život svome liku napisavši "Baskervilskoga psa", kad mu je na odmoru maštu razbuktala stara devonska legenda. No, radnja priče događa se prije pogibije na Reichenbachovim slapovima.
Ipak, Doyle sada više nije mogao odoljeti ponovljenim zahtjevima izdavača s obje strane Atlantika i 1903. napisao je "Nenastanjenu kuću" da objasni kako je Holmes preživio sukob na Reichenbachovim slapovima. Uslijedile su druge priče za objavljivanje u časopisima. Njihova radnja odvija se između 1894. i 1898. i objavljene su u obliku knjige kao "Povratak Sherlocka Holmesa" 1905.

Bilo na kanalima:

HTV2  HTV3  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE

Plava krv (2010)

Danas
image
Serija prati život obitelji Reagen, čija je glava obitelji Frank Reagan (Tom Selleck), policijski načelnik. Njegova kći Erin (Bridget Moynahan) je pomoćnik...

Djevojke na zadatku (2010)

Danas
image
Glumica Angie Harmon u seriji 'Djevojke na zadatku' pojavljuje se u ulozi detektivke bostonskog odjela za ubojstva Jane Rizzoli. Jane je rođena u Bostonu i ondje...

Profileri (2009)

Danas
image
Francuska serija koja prati Chloé kao kriminalističku psihologinju koja ostražuje ubojice, čime pomože policiji riješiti posebne problematične slučajeve.

Forever (2014)

Danas
image
Ioan Gruffudd glumi dr. Henryja Morgana, vrhunskog njujorškog mrtvozornika s neobičnom tajnom. On ne proučava mrtve kako bi rješavao zločine, već stoljećima...
TOP LISTE

Prijavi se