Stipe Božić u 10 polusatnih emisija priča o zanimljivim spašavanjima ljudskih života izvan urbanih sredina koja su se u posljednjih 5 godina događala u Hrvatskoj. Među ostalim, tu su i priče o požaru na turskom brodu kod Istre, spašavanju ljudi s nasukane jahte kod Dugog otoka, potrazi za nestalim zrakoplovom Cessna na Velebitu, noćno helikoptersko spašavanje teško oboljelog s cruisera kod Mljeta, spašavanjima iz minskih polja i slično. U snimanju serije sudjelovali su brojni piloti, policajci, djelatnici centara 112, gorski spasioci, vatrogasci, liječnici i preživjeli.
U razgovoru sa sudionicima spašavanja na zanimljiv način se rekonstruira svaka od pojedinih nezgoda. S većine od četrdesetak intervencija postoje fascinantni video zapisi.

Jedna od najzanimljivijih priča je o lovcu koji se uputio na Biokovo u lov na divlje svinje kojeg je ugrizla zmija za vrat. Srednji prst lijeve ruke odmah mu je utrnuo. Počelo mu se vrtjeti u glavi. Sjeo je na kamen i shvatio da više ne može ustati. Lovac koji je bio s njim mobitelom je pozvao pomoć. Iz Splita su helikopterom stigli spasioci GSS-a i lovac je preživio.

Autor serije je Stipe Božić koji je kao gorski spasilac sudjelovao u većini akcija spašavanja i uz to snimao. Snimatelj je prokušani Božićev suputnik s mnogih dalekih putovanja Joško Bojić.

Bilo je na kanalima:

HTV4  HTV3  HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Trust Me, I'm a Doctor (2013)

    image
    Medical journalist Michael Mosley & a team of doctors scientifically investigate popular health claims, myths & misconceptions.
  • Helikopterska hitna služba (2016)

    image
    Prati liječnike i bolničare Yorkshire Air Ambulance Servicea.
  • Zona gradnje (2009)

    image
    Zona gradnje donosi sve o najvišim, najdužim, najstarijim i najmodernijim mostovima, branama, cjevovodima i drugim građevinama, od drevnog Koloseuma do modernih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.