Dio Aljaske, jedne od najmodernijih država na svijetu, jedinstvena je divljina obilježena ekstremima. Trodijelna dokumentarna serija prekrasna je ilustracija života u toj okrutnoj zemlji. Aljasku su oblikovali ledenjaci i prošarale goleme rijeke i jezera. Smještena je na sjeveru, u Arktičkom krugu, gdje su zime okrutno hladne. Zbog veličine i oblika ovog područja ljeti se u njemu događaju toplinski valovi. U ovom nemilosrdnom krajoliku gustoća naseljenosti je manja nego u Sibiru, a životinje su više nego igdje na Zemlji prisiljene prilagođavati se ekstremnim promjenama godišnjih doba. Unatoč ovako teškim uvjetima ovdje živi nevjerojatno raznoliko mnoštvo životinja. Serija istražuje razdoblja proljeća, ljeta i zime u ovoj ekstremnoj divljini te život jedinstvenih životinjskih vrsta koje su svladale umijeće preživljavanja u ovako grubim životnim uvjetima. Tu je priča o morskoj vidri koja daje sve od sebe da njezino nježno mladunče preživi prve hladne dane proljeća. Ljeto je kratko pa se sivi medvjedi žure najesti i smišljaju inventivne načine debljanja, a mladi polarni medvjedi čine prve nesigurne korake na skliskom ledu dok počinje zima, vrijeme kad su opet u svom elementu. Posjećujući male zajednice ljudi raspršene diljem zemlje, doznajemo o njihovu odnosu prema ovom čudesnom okolišu.

Bilo je na kanalima:

HTV2  BBC Earth  HTV1  Pro7 MAXX  HTV3  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Barázda

    image
  • 313

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.