Dokumentarna serija "Moć boja" u šest polusatnih epizoda prikazuje nešto što zapravo ne postoji, a dio je našeg svakodnevnog života i prisutno je na razne načine u svim njegovim segmentima; boje koje nas okružuju i utječu na nas svojom kvalitetom i simbolikom proizvod su svjetla i vida i postoje samo kao moždana interpretacija.

Na temelju istraživanja Aide Brenko i Mirjane Randić, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i autorica izložbe "Moć boja", nastala je istoimena serija scenarista i redatelja Dražena Žarkovića i urednice Ljiljane Šišmanović.

Voditelj Frano Domitrović i brojni stručnjaci s raznih područja te kazivači iz svih krajeva Hrvatske uvode nas u svijet boja tumačeći njihovu fizikalnu i kemijsku prirodu, kulturološku konstrukciju kao temelj simboličkih sustava, sredstva za izražavanje društvenog identiteta, psihološkog poticaja, lingvističkog sredstva, liturgijskog elementa, sastavnog dijela ljepote i mode, kao i tradicijskog odijevanja i još mnogo toga, što o bojama za koje svi znamo, znamo i ne znamo.

Snimatelj je Mak Vejzović, a skladatelji Dubravko Robić i Igor Lepčin.

Bilo na kanalima:

HTV2  HTV4  HTV1  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE

Američki sakupljači (2010)

Danas
image
U produkciji A&E Networksa, originalno se na Historyju prikazuje, uz „Zalagaonicu“, vjerojatno najbolji show na tom kanalu, što znači da se radi o jednom od...

Drevni izvanzemaljci (2009)

Danas
image
Dokumentarna serija koja uz pomoć povijesnih tekstova i arheoloških nalaza, pokušava dokazati tvrdnju da su vanzemaljci sudjelovali u razvitku drevnih civilizacija.

Ekstremni inženjerski pothvati (2003)

Danas
image
Voditelj Danny Forster vodi nas u svijet zapanjujući inženjerskih pothvata. Otkrijte sve o Panamskom kanalu, Gibraltarskom mostu i drugim impozantnim strukturama.

Potraga za kućom (1999)

Danas
image
Vidjet ćete koliko emotivno ljudi doživljavaju pronalazak i kupnju novog doma. U svakoj epizodi pratimo napredak tog procesa i razgledavamo kuće zajedno s...
TOP LISTE

Prijavi se