Dokumentarna serija "Moć boja" u šest polusatnih epizoda prikazuje nešto što zapravo ne postoji, a dio je našeg svakodnevnog života i prisutno je na razne načine u svim njegovim segmentima; boje koje nas okružuju i utječu na nas svojom kvalitetom i simbolikom proizvod su svjetla i vida i postoje samo kao moždana interpretacija.

Na temelju istraživanja Aide Brenko i Mirjane Randić, kustosica Etnografskog muzeja u Zagrebu i autorica izložbe "Moć boja", nastala je istoimena serija scenarista i redatelja Dražena Žarkovića i urednice Ljiljane Šišmanović.

Voditelj Frano Domitrović i brojni stručnjaci s raznih područja te kazivači iz svih krajeva Hrvatske uvode nas u svijet boja tumačeći njihovu fizikalnu i kemijsku prirodu, kulturološku konstrukciju kao temelj simboličkih sustava, sredstva za izražavanje društvenog identiteta, psihološkog poticaja, lingvističkog sredstva, liturgijskog elementa, sastavnog dijela ljepote i mode, kao i tradicijskog odijevanja i još mnogo toga, što o bojama za koje svi znamo, znamo i ne znamo.

Snimatelj je Mak Vejzović, a skladatelji Dubravko Robić i Igor Lepčin.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV4  HTV1  

PREPORUKE
  • Plati ili vrati (2014)

    image
    Britanska dokumentarna serija koja prati rad sudskih službenika koji proučavaju spise Visokog suda diljem Engleske i Walesa u ime klijenata koji nisu uspjeli...
  • Helikopterska hitna služba (2016)

    image
    Prati liječnike i bolničare Yorkshire Air Ambulance Servicea.
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
  • Echtes Leben (1967)

    image
    Reportagen zu Themen des gesellschaftlichen und religiösen Lebens, seit 1984 auch in der ARD.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.