Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasa)

Regionalni talent show u kojem krećemo u potragu za novom glazbenom senzacijom samo što nije počeo. A ta se potraga ove godine, uz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, proširila i na Hrvatsku. Na stvaranje nove zvijezde utječu članovi žirija koji su ujedno i mentori kandidatima pa se iz emisije u emisiju gradi i dodatni natjecateljski nivo u kojem se, kroz svoje kandidate, međusobno natječu i oni. Njihov je zadatak da kandidatu pomogne u odabiru pjesme, stylingu i nastupu. Za taj su posao odabrana najpoznatija estradna imena iz regije - Tonči Huljić, Massimo Savić, Željko Joksimović i Aleksandra Kovač, dok će iskusna voditeljica Antonija Blaće i srpski glumac Aleksandar Radojičić biti domaćini showa, a u backstageu će kandidate bodriti makedonska voditeljica Snežana Velkov. Između 12 tisuća kandidata, koliko ih je prošlo kroz audicije u osam gradova, Zagrebu, Splitu, Beogradu, Novom Sadu, Skopju, Sarajevu, Banja Luci i Podgorici, žiri će ocijeniti njih 232 od kojih će pronaći onog jednog ili jednu koja ima x-faktor!

X Factor je format koji je 2004. godine kreirao slavni TV producent Simon Cowell, a od samog početka je projekt bio pun pogodak. Tome je doprinijela i činjenica da se ovo natjecanje bavi isključivo pjevačkim talentima, kao i to da se od kandidata zahtjeva tzv. X faktor, odnosno 'ono nešto' posebno što zvijezdu razlikuje od prosječne osobe. Uz Veliku Britaniju, iz koje potječe, show se prikazuje u brojnim zemljama širom svijeta, od Engleske, preko Filipina pa sve do Vijetnama, uključujući i Ameriku u kojoj je prva sezona, sa ogromnim uspjehom, prikazana 2011. godine. O tome koliko je show popularan svjedoče i imena koja su sjedila u žiriju, između ostalih i Britney Spears, Paula Abdul, Gary Barlow i Sharon Osbourne. One Direction, i jedna od najvećih svjetskih pop senzacija, Leona Lewis, djeca su X Factora.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.