Na temelju originalnih priča i romana Sir Arthura Conana Doylea britanska Granada TV od 1984. do 1994. snimila je seriju od 36 jednosatnih epizoda i pet dvosatnih filmova. Bio je to jedan od Granadinih vrhunskih proizvoda, koji je dvaput dobio nagradu Američkog društva kriminalističkih pisaca i primio je pohvale diljem svijeta.
Prva sezona serije su Pustolovine Sherlocka Holmesa (13 epizoda), a slijedit će još nekoliko sezona i specijala. U "Pustolovinama Sherlocka Holmesa", uz Jeremyja Bretta, u ulozi dr. Watsona pojavljuju se još dvojica izvrsnih britanskih glumaca - David Burke i Edward Hardwicke. David Burke glumio je Watsona u prvom dijelu Pustolovina, a nakon što se pridružio Royal Shakespeare Company, zamijenio ga je Edward Hardwicke.
Od ucijenjenoga kralja do napuštene božićne guske, Sherlock Holmes u "Pustolovinama" oštrim darom opažanja rješava niz zamršenih zagonetki i kriminalce privodi pravdi, uz pomoć vjernog prijatelja dr. Watsona, koji je iznimno sposoban pomagač, kakvog Holmes samo može poželjeti.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.