Život Bena Gundelacha (Martin Henderson) potpuno se promijeni kada u šumi, u blizini svog doma, pronađe tijelo četverogodišnjeg dječaka Thoma Murnanea. Obiteljski čovjek sada postane prvoosumnjičeni za ubojstvo. Mediji ga optuže prije nego što je policija dala svoju izjavu te Ben, kako bi spasio reputaciju, posao, brak i zaštitio svoju djecu, sam kreće u potragu za ubojicom. Kada policija identificira ručnu svjetiljku, koja je Benovo vlasništvo, on se nađe u velikim problemima. Istovremeno, Ben pokušava utješiti Jesse, majku ubijenog četverogodišnjeg dječaka, a situacija se pogorša kada dozna da bi njegova kći mogla biti upetljana u ubojstvo.

Napeta krimi serija produkcijske kuće Hoodlum u ožujku prošle godine imala je svoju premijeru u Australiji te se je uskoro našla u distribuciji i na programu TV kanala u Sjevernoj Irskoj, Kanadi, Nizozemskoj te krajem rujna 2014. u Velikoj Britaniji. Trend emocionalnih kriminalističkih serija nelagodne i tajanstvene atmosfere, poput The Killing, prošlogodišnjeg Mosta, Pravog detektiva, britanske Broadchurch, u kojima je u fokusu misteriozno ubojstvo, i dalje se uspješno nastavlja, a svoje mjesto u među hit serijama našla je i odlična australska serija Tajne i laži, koja je paralelno s originalnom verzijom dobila svoju američku inačicu. Naime, ABC je u veljači prošle godine objavio da će raditi obradu, a u glavne uloge vjerojatno će ponijeti Ryan Phillipe i Juliette Lewis.

Kritika i gledatelji oduševljeno su prihvatili seriju, kao potpuno autentičnu, sjajnog scenarija, režije i glumačkih bravura. Serija se usredotočuje na jednu sasvim običnu obitelj, koji se je našla u izvanrednoj situaciji, pod pritiskom i optužbama medija, policije i stanovnika mjesta, a čiji članovi pokušavaju održati prisebnost i svoju malu obiteljsku zajednicu. Glavna uloga pripala je Martinu Hendersonu, kojeg se sjećamo iz Kruga s Naomi Watts, a tu su Diana Glenn kao Christy Gundelach, koju znamo iz hvaljene australske serije Underbelly, Adrianne Pickerinng (The Reef, Rake) kao Jess Murnane i Anthony Hayes (The Slap, Bikie Wars: Brother in Arms) kao detektiv Cornilelle, ali i druga poznata imena australskog glumišta, koji su svoj posao odradili perfektno.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.