Glavni junak, Šurda, momak je iz južnih krajeva Srbije koji dolazi u Beograd ne samo ´trbuhom za kruhom´, već i tražeći onu vrstu posla koja bi mu najviše odgovarala. Njegova priča počinje kupovinom jedne uhodane brijačnice sa stalnim mušterijama gdje upoznaje svog zemljaka Boba, ´svjetskog čovjeka´ koji s njim ima šarolike kombinacije kako bi mogli uspjeti u životu. Doživjevši i raskid ljubavne veze, Šurda prodaje brijačnicu kako bi postao drugi čovjek na drugačijem mjestu, no to je samo početak ove uzbudljive priče.
Ova kultna serija o životnom putu Borivoja Šurdilovića ´Šurde´ (Ljubiša Samardžić) koji je od neuglednog brijača postao imućni frizer je za vrijeme prikazivanja bila jako popularna zbog sjajnog načina na koji je, kroz humor, prikazala negativne pojave u društvu. Završnu pjesmu serije ´A sad adio´ izvodi jedan od najpopularnijih hrvatskih izvođača zabavne glazbe, Oliver Dragojević.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.