Radnja ove priče je smještena početkom devedesetih, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata brže odrasti i sazrjeti podsjetit će nas na snagu ljubavi. Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku čiji stanovnici još uvijek nisu svjesni onog što slijedi, a zraku se ipak osjeća napetost i strah od neizvjesnosti rata. Na procesiji Svetog Križa koja se obilježava blagoslovom brodova i paljenjem svijeća, glavni junak serije, mladi Maro Kesovija (Boris Ler) prvi put ugleda prelijepu Juditu Knego (Barbara Bilić) i ljubav je rođena na prvi pogled.
Jutro 1. listopada 1991. godine: u gradu Dubrovniku započeo je rat. Granatiranjem odašiljača na Srđu Dubrovnik je započeo svoju agoniju, a njegovi stanovnici borbu za život i slobodu.

Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.
Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi s ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji Svetog Križa Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

Bilo je na kanalima:

Nova Family  Nova World  POP TV  FTV  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Milijarde (2016)

    image
    Složena drama o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Briljantni titan hedge fondova Bobby „Axe“ Axelrod i drski ovjetnik Chuck Rhoades igraju...
  • Doktorica Foster (2015)

    image
    Doktorica Gemma Foster odana je supruga i vrhunska liječnica, ali cijeli se njezin gotovo savršen svijet sruši kad jednog dana posumnja da joj je suprug nevjeran....
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.