Zanimljiva britanska suvremena kriminalistička serija nagrađivanih tvoraca serije Wallander i filma Kraljica, prepuna nadarenih glumaca. Koliko biste daleko vi otišli da spasite sina? Michael O'Connor bio je gangster, jedan od najgorih. Moglo bi se reći da je bio legenda. No, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu daleko od svog rodnog grada Manchestera, odlučio je stari život ostaviti iza sebe i u Dublinu početi iznova sa svojom djevojkom i njihovim nerođenim djetetom. Nažalost, njegov prijašnji način života ostavio je za sobom užasno naslijeđe. Nasilje u njegovoj četvrti preraslo je u otvoreni rat. Oružani zločini i ubojstva oko za oko, zub za zub česti su, a u sve to uvučena su i dobra djeca, poput Michaelovog otuđenog 15-godišnjeg sina Seana.

U vrtlogu kaosa nastalog nakon ubojstva njegovog najboljeg prijatelja Sean se iznenada našao na listi za odstrel. Michael juri u Englesku riješiti Seanove probleme odlučan u namjeri da neće dopustiti da ga opet uvuku u nekadašnji način života. Ali teško je ostati moralan kad je život vašeg sina u pitanju. Hoće li Michael uspjeti naći izlaz iz tog ludila izazvanog drogom i ubojstvima u četvrti koju je nekoć zvao svojim domom? I može li mu sin oprostiti svu patnju koju je izazvao? Nadahnuta istinitim događajima, serija Otac i sin istodobno je dirljiva i bolna priča o osveti i šokantan prikaz svijeta koji je mnogima postao i predobro poznat.

Jeste li znali?
Scenarist Oca i sina je ugledni, sada pokojni, Frank Deasy, dobitnik Primetime Emmyja 2007. za seriju Pod sumnjom. Zaslužan je i za seriju Pasija (BBC/HBO) te film Zatočenici s Julijom Ormond i Timom Rothom u glavnim ulogama. Serija Otac i sin osvojila je nagradu za najbolji televizijski scenarij i najboljeg sporednog glumca (Stephen Rea) na Irish Film & Television Awards 2010.

DOUGRAY SCOTT
Škotski glumac Dougray Scott, kojeg gledamo kao preobraćenog gangstera Michaela O'Connora u uzbudljivoj novoj drami Otac i sin, studirao je na Welsh College of Music and Drama gdje su ga proglasili najnadarenijim studentom glume. Scottova prva istaknuta uloga bila je uloga bojnika Roryja Taylora u TV seriji Soldier Soldier. Prva važnija filmska uloga bila mu je uloga princa Henryja u filmu Jednom zauvijek s Drew Barrymore, a potom i uloga glavnog junaka u filmskoj adaptaciji romana Enigma Roberta Harrisa. Tom Cruise ga je 2000. osobno izabrao da glumi negativca u filmu Nemoguća misija 2, a neko je vrijeme bio i glavni kandidat da zamijeni Piercea Brosnana u ulozi Jamesa Bonda, no ta je slavna uloga na kraju pripala Danielu Craigu. U siječnju 2006. Scott je glumio Mojsija u mini-seriji Deset Božjih zapovijedi. Od 2006. do 2007. u 3. sezoni Kućanica glumio je novu ljubav lika koji glumi Teri Hatcher. Glumio je glavnog protivnika Agenta 47 u filmu Hitman iz 2007., a nastupio je i u glavnoj ulozi (ulogama) u modernoj verziji Dr. Jekylla i g. Hydea.

Scott je zauzeo 97. mjesto među 100 najseksi muškaraca prema časopisu New Woman, a časopis GQ ga je 2001. nominirao za Najprivlačnijeg muškarca.
Dvaput je nominiran za Screen Actors Guild nagradu za Najbolju izvedbu u humorističnoj seriji za ulogu u Kućanicama.

Bilo je na kanalima:

HTV1  HTV2  

PREPORUKE
  • Trom (2022)

    image
    After a missing animal rights activist is found amid a local whale hunt, journalist Hannis Martinsson risks his own skin on the trail of a spectacular story,...
  • Der Blaulicht Report (2015)

    image
    Sanitäter, Polizisten und Feuerwehrleute mit, so RTL, „realem beruflichen Hintergrund“ sind die Protagonisten, die in dieser Reality-Reihe erfundene Dramen zum...
  • Ubojstvo: Posljednji sati (2017)

    image
    Ključ rješenja najtežih slučajeva ubojstva krije se u posljednja 24 sata žrtvina života. Ova dokumentarna serija koja se temelji na stvarnim događajima prati...
  • Niedrig und Kuhnt - Kommissare ermitteln (2003)

    image
    A team of detectives in Duisburg solve all kinds of crimes.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.