Serija 'Bliznakinje je gorka ali ujedno i slatka životna priča o preživljavanju, ambicijma, ljubavi prema muzici, ljudskom razumjevanju i nerazumjevanju, ali i onome što je najbitnije - o bezuslovnoj ljubavi. Otac ih je napustio kao djevojčice, jer su kao sijamske blizankinje od rođenja spojene kukovima, te nije želio, zbog osude sredine, da živi sa njima i trpi svakodnevno iščuđivanje.

Djevojčice Amber - Nebo i Dahra – Zemlja, odrastale su sa majkom i bakom u idiličnom planinskom mjestu Panchgini. Od rođenja njihov život je prepun izazova, zbog okoline koja ne pokazuje razumjevanje za njih. Uprkos svim preprekama njihova majka je odlučna da ih učini nezavisnim i uspješnim. No, odlazak kod doktora i procjena da bi morala žrtvovati život jedne kćerke, kako bi spasila drugu, biće razlog zašto će odustati od te zamisli.

Djevojke u potrazi za boljim životom od onoga što mala sredina pruža, bježe od kuće i odlaze u Mumbai. Tamo Amber želi da ostvari svoj san, a to je da postane pjevačica. Svo vrijeme vjeruju starom prijetelju Anuju koji ih vodi u Mumbai, ali sa sasvim drugom namjerom. Prodaje ih cirkusu, gdje trebaju biti predmetom ismijavanja. No, nakon sjajne pjevačke tačke koje su djevojke izvele pred publikom u cirkusu, uspjevaju pobjeći uz pomoć pravog prijatelja Akshata i pridružuju se jednom bendu. No, dešava se da je Askhatova majka ubijena i djevojke su osumnjičene za smrt. Ipak, njihova majka kreće u odbranu svojih kćeri, ali otac se na Sudu bori protiv njih.

Serija Bliznakinje je priča o hrabrom putovanju sestara blizankinja koje u svom životu upoznaju i dobre i loše ljude. Serija potencira priču o ljudskom suosjećanju, pravim vrijednostima i stalnoj borbi protiv svih neobičnosti. Iako su dugo živjele u uvijerenju da je operacija rizična i nemoguća za njih, postoje izgledi da njihov životni san na kraju ipak postane stvarnost. Da li će se to uistinu i ostvartiti?!

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.