'Mala nevjesta' prati putovanje djevojčice koja mora postati mala nevjesta do svog ulaska u svijet žena. Radnja je smještena u ruralnom mjestu u Indiji, a prikazuje jedan od društvenih kontraverznih običaja, praksu dječjeg braka. Radnja počinje kada se osmogodišnja djevojčica Anandi udaje za svog vršnjaka Jagdisha i to samo zbog tradicije. Mala nevjesta je indijska telenovela koja donosi pregršt novih zanimljivih likova i preokrete u priči. Njeno snimanje je započelo 2008. godine i još uvije u tijeku. Serija je osvojila mnogobrojne nagrade u svojoj zemlji. Godine 2008. je nagrađena u kategoriji najboljeg programa sa socijalnom porukom. Ove je godine osvojila People's Choice India nagradu za najomiljeniju TV seriju. Ukupno serija ima 26 nagrada (Golden Petal, Apsara, Indian Telly i dr.)

Bogata obitelj iz ruralnog dijela Indije kao svoju nevjestu u kuću dovodi mladu djevojčicu Anandni. Na čelu obitelji je Kalyani Devi udovica koja ima dva sina, Vasanta i Bhairava. Vasantova prva žena je umrla na porodu, a kasnije se oženio mlađom djevojkom Gehnom. Sumitra je Bhairavijeva žena i oni imaju dvoje djece Jagdisha i Suguna. Kroz odrastanje Jagdish i Anandi se počinju zbližavati. Jagdisha pobjegne od kuće, a njegov život spasi upravo Anandi koja strada u potrazi za njim. Kalyani je uvjerena kako se mala nevjesta neće oporaviti te svog unuka ponovno oženi s drugom djevojčicom. Nakon oporavka Anandi odlazi kod svoje obitelji te se vraća Jagdishu nakon pet godina. No Jagdish se nakon prvotne zaljubljenosti okreće školovanju i prekrasnoj kolegici. Nesretna Anandi pokušava spriječiti raspad svog života te se okrene vlastitoj naobrazbi. Uskoro u njezin život ulazi fatalni Shiv…

Anandi
– je Jagdisheva žena i mala nevjesta. Od djetinjstva Anandi je otjerana u dječji brak. Oduvijek je bila odlična učenica s velikim planovima. No kada je stupila u brak njezino je školovanje palo u drugi plan.
Lik Anandi tumače dvije glumice Avika Gor i Pratyusha Banerjee (starija).

Glumica Avika Gor rođena je 1997. godine te je najpoznatija po ulozi u 'Maloj nevjesti'. Za ovu ulogu osvojila je mnogobrojne nagrade poput nagrade Indian Telly, Indian Television Academy, Rajiv Gandhi, Nee Talent. Ukupno je od 2008. -2010. godine osvojila 11 nagrada. Kasnije mladu je Aviku zamijenila zanosna Pratyusha Banerjee. Ova serija glumici je otvorila vrata filma te je glumila u filmovima Tezz, Paathshala, Morning Walk.

Glumica Pratyusha Banerjee je rođena 1991. godine u Bengaliju. Njezin zvjezdani uspon počeo je kada je odabrana za 'Malu nevjestu' pet godina nakon skoka u scenariju serije. Osvojila je mnogobrojne nagrade za ovu ulogu poput New Talent, Golden Petal, Big Star Young Entertainer. Nominirana je u kategoriji za najbolju naslovnu žensku ulogu 'The Global Indian Film and TV Honours'.

Jagdish Singh
-je dječak koji se treba oženiti Anandi. Kroz seriju pratimo proces njegovog odrastanja i emocionalnih nedoumica. Jagdish ostavlja Anandi kako bi postao liječnik te se zaljubljuje u svoju kolegicu. Međutim kada će Anandi osvojiti atraktivni Shiv, Jagdish će postati ljubomoran.
Glumac Shashank Vyas je rođen 1986. godine. Rođen je u Delhiju, no radi karijere se preselio u Mumbai. Ovaj glumac je zamijenio glumca Avinasha Mukherjeeja koji je tumačio dječaka Jagdisha.

Kalyani Devi
– je udovica i glava obitelji. Snažna je i egoistična žena koja se suprotstavlja svima koji se usude dirati u njezinu obitelj.
Glumica Surekja Sikri je nagrađena za ovu ulogu u kategoriji najbolje negativke. Njezin lik u seriji 'Mala nevjesta' postao je kultna ikona indijskih negativnih ličnosti. Surekja je rođena 1945. godine te je proslavljena filmska, kazališna i televizijska glumica u svojoj zemlji. Ostvarila je ulogu u mnogobrojnim filmovima. Osvojila je dvije nagrade u kategorijama sporedne glumice National Film za filmove Tamas i Mammo. Nedavno je postala udovica kada joj je suprug preminuo od srčanog udara.

Bhairav
–sin Kalyani Devi je čovjek snažnog karaktera i idealist. Oduvijek je bio protiv dječjih brakova, no nije ipak uspio spasiti svoju djecu. Njegov sin Jagdish se morao oženiti za Anandi, a ni njegovu kćerku Sugun nije zaobišao taj strašni običaj.
Glumac Anup Soni rođen je 1975. godine. Diplomirao je na National School of Drama. Svoju karijeru je započeo u TV serijama te je glumio u mnogobrojnim filmovima. Oženio se s kćeri političara Raj Babbara. Otac je dviju djevojčica iz prvog braka te jednog sina iz drugog.

Vasant
– je stariji sin Kalyani Devi. No o njegovom pravom identitetu tek će se kasnije saznati, jer je Vasant zapravo sin Mahavira Singha. On je introvertirani mladić koji je bio razočaran u životu nakon što mu je preminula supruga. Druga supruga Gehna je zbog razlike u godinama oduvijek proturječila Vasantu.
Ovaj su lik odigrali glumci Md Amin i Sanjay Basak.

Gehna
– je druga Vasantova žena. Prelijepa žena sa snažnom osobnosti. Iako je na početku bila protiv Vasanta, kasnije se Gehna zaljubila u njega.
Prelijepa glumica Neha Marda je podrijetlom iz Calcutte, odnosno zapadnog Bengala. Zaljubljenica je u ples te je sudjelovala u plesnom natjecanju Boogie Woogie. Zanimljivo je kako je Neha u veljači 2012. godine stupila u dogovoreni brak s Ayushmanom Agrawalom.

Nova ljubav u Anandinom životu nakon dosta godina postaje Shivraj Alok Shekha kojeg će utjeloviti šarmantni Siddharth Shukla. Siddhart je rođen 1980. godine te je poznati indijski glumac i model. U prošlosti ovaj se glumac bavio sportom i to stolnim tenisom i nogometom. Postao je pobjednik natjecanja Best Model of World 2005. godine održanom u Turskoj.

Bilo na kanalima:

Doma TV  Pink Soap  PINK  PINK PLUS  PINK EXTRA  Sitel  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Hodnici sumnje (2016)

  Danas
  image
  Intrigantna i uzbudljiva priča o hrabrom Mayyaru i jednoj tajanstvenoj ženi. Njihova veza je puna strasti, ali i velikih strahova. U vrtlogu neplaniranih događaja...
 • Otkrivanje vještica (2018)

  Danas
  image
  Diana Bishop, povjesničarka i vještica, pristupa čarobnom rukopisu, Ashmole 782, i zna da mora riješiti njegove tajne. Pomaže joj zagonetni Matthew Clairmont, ali...
 • Majka (2016)

  Danas
  image
  Zejnep je mlada žena koja se plaši vezivanja, s obzirom na to da živi s traumama iz djetinjstva. Kada je imala pet godina, majka Gonul ju je napustila jer joj je...
 • Zabranjena ljubav (2004)

  Danas
  image
  Brother and sister twins separated at birth meet eachother nearly two decades later not knowing about their blood relation. The two fall in love and that is only...
TOP LISTE

Prijavi se