Radnja serije se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od 'Asi' koja se prikazivala u isto vrijeme. Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt. Silu je sudbina u dobi od tri godine otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istambul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu. Pojam 'razmjena mladenaca', s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

Sila cijeli svoj život odrasta u laži. Rekli su joj da joj je cijela obitelj mrtva, a ona je usvojena u obitelj koja joj je pružila mnogo ljubavi. Školovala se u najboljim školama i postala mlada djevojka koju svi obožavaju. Jednog se dana upoznaje s biološkom obitelji koju je smatrala pokojnom. Njezin pravi otac neočekivano se pojavi pred Silom i pod izlikom da joj je majka bolesna odvodi u Mardin. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Silin brat Azad pobjegao je s aginom mlađom sestrom Narin, pa je pleme dogovorilo razmjenu mladenaca da bi se izbjeglo prolijevanje krvi. Dok se Sila raduje što je upoznala svoju pravu obitelj, duboko je pogodi što ju je vlastita obitelj žrtvovala običajima. No ona se ne predaje i traži način da se silom izvuče iz te nemilosrdne zamke.

CANSU DERE kao SILA
Prelijepa turska glumica i nekadašnja Miss rođena je 14. listopada 1980. godine u Ankari. Cansu se školovala u Izmiru, a studirala je arheologiju u Istambulu. Hrvatski je gledatelji poznaju po ulozi fatalne Ejšan (Ezel). Jubilarne 2000. godine Cansu je postala Miss Turske, no tamošnja vlada joj je zabranila odlazak na finalni izbor, jer se održavala u grčkom dijelu Cipra. Ostvarila je naslovne uloge u 'Sili', 'Ezelu' te 'Palači'. Ove godine Cansu je glumila i u seriji ' Sulejman Veličanstveni'.

MEHMET AKIF ALAKURT kao BORAN AGA
Ovaj model i glumac rođen je 23. srpnja 1979. godine u Istambulu. Završio je osnovnu školu u tom gradu i već je u toj dobi odabrao karijeru modela. Pobijedio je na natjecanju Best Model Turske 2001. godine, a iste je godine na svjetskom natjecanju modela bio viceprvak. U to vrijeme počeo je i svoju glumačku karijeru u seriji 'Kirik Ayna'. Kao dječak sanjao je da će postati pilot, a omiljeni klub mu je Bešiktaš.


O LIKOVIMA:
Sila je vesela i vedra djevojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njezin život postaje pakao. Ona je djevojka koja voli strastveno, ali s još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.

Boran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život.

Narin je Boranova sestra koja se potajice uda za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga djevojka koja izuzetno cijeni svog agu i brata Borana

Azad je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na svoje posljedice svoje djelovanja.

Džihan je Boranov bratić koji je oduvijek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.

Bedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju djecu.

Dželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.

Emre nekadašnji Silin dečko koji će učiniti sve da Silu vrati u Istanbul. On je njezina osoba od povjerenja koja ne podnosi Borana te je njegov najljući protivnik.

Bilo je na kanalima:

RED tv  POP TV  Doma TV  PINK PLUS  PINK  Nova BH  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Milijarde (2016)

    image
    Složena drama o politici moći u svijetu njujorških visokih financija. Briljantni titan hedge fondova Bobby „Axe“ Axelrod i drski ovjetnik Chuck Rhoades igraju...
  • Momci s Madisona (2007)

    image
    Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, „Momci s Madisona“ istražuju glamurozno i egoistično zlatno doba oglašavanja, gdje svatko nešto prodaje i ništa nije onako...
  • Sudbina (2014)

    image
    Ovo je priča o borbi jedne surogat-majke da zadrži dijete kad igrom sudbine otkrije da je ono njezino biološko dijete. Priča se zakomplicira kad se zaljubi u oca...
  • Prevara (2021)

    image
    Adaptacija nagrađivane britanske serije 'The Split', u kojoj su okosnica radnje sestre odvjetnice, koje se bave parnicama slavnih i moćnih istanbulskih obitelji....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.