Drugo stoljeće- rimska republika kontrolira pola Hispanije. U iščekivanju konačnog rata s Kartagom zbog osvajanja poluotoka, legija predvođena pretorom Galbom brani osvojeni teritorij i ima zadatak održavati mir sa slobodnim hispanskim selima. Jedno od tih sela, Caura, rodno je Virijatovo mjesto. On je skromni i hrabri pastir koji živi u planini sa svojom kćerkicom Alteom. Ponašanje rimskih legionara prema Hispancima ne može se nazvati nimalo srdačnim ili mirnim. Brojni gradovi i sela trpe nasilje i napade krvoločnoga Galbe. Virijatu je život uništen, a mladi Paulo ostaje bez svoje lijepe zaručnice Nereje koju su Rimljani zatočili kao robinju. Opaki Galba spazi Nereu i ostane očaran njezinom ljepotom. Naredi svojim slugama da mu je pripreme kao ljubavnicu.

Hispanci se upute na susret s Galbom i njegovim legionarima na otvorenu polju, međutim Rimljani zarobe hispanske robove te ih odmah odvoze kako bi ih prodali najboljem kupcu. Ta vijest stiže i do Virijata i njegovih ljudi. Situacija je očajna, pa vođa pobunjenika donosi rizičnu, gotovo suicidalnu odluku. Ući će u rimski logor i pokušati spasiti zarobljene Hispance…

Virijat je jednostavan pastir iz Caure. Noći provedene uz stado te duge šetnje kroz planine omogućile su Virijatu da savršeno upozna svoju zemlju. Virijat na početku serijala ostane bez svoje kćerkice Altee koju otmu Rimljani. Virijat postane vođa Hispanaca koji žele vratiti svoju slobodu i teritorij te jedva čeka osvetiti se okrutnim Rimljanima.

Sandro je veliki čovjek koji je skroman i iskren. On je najbolji Virijatov prijatelj i suprug njegove sestre. Sandro ponosno ide u bitke s Virijatom te mu je odan. Unatoč svoje robusnom izgledu Sandro ima veliko srce. S Virijatom je prošao sve najvažnije trenutke u životu. Ima desetogodišnjeg sina Tirsa.

Darije je plemić i sin hispanskog aristokrata i vođe Cesara. Zgodan je, hrabar i pouzdan. On je idealist koji s velikim žarom brani svoje ideje i ciljeve. S obzirom na svoje podrijetlo, Darije je privlačan ženama te se uvijek nađe u problemima radi njih. On je čovjek za velike odluke, veliki govornik koji će jednom voditi ljude. Darije će se zaljubiti u prelijepu Hispanku Stenu, koja nije plemićkog roda te će s njom ostvariti zabranjenu vezu. Ipak zbog pritiska okoline Darije će se oženiti Navijom.

Baš u trenutku kada su Rimljani započeli invaziju Paulo se trebao oženiti s prelijepom Nereom. No okrutni Rimljani uzeli su Nereu za robinju te rastavili Paula, čini se zauvijek, od njegove ljubavi. Paulo je izuzeto vješt mladić, no ponekad mu njegova neobuzdana narav donese nevolju. Paulo je uspio pridobiti povjerenje i prijateljstvo Hispanaca zahvaljujući dobroti svog srca te vjernosti svom podrijetlu.

Nerea je hispanska robinja i jedina koja se usuđuje suprotstaviti Rimljanima. Njezina je obitelj poginula u napadu na njezino selo, a ona je postala njihova zarobljenica. Nerea je toliko lijepa da čak privlači pozornost svojih novih vladara. Prkosna prema Rimljanima Nerea dobiva teške ozljede. Nerea voli istinski Paula, no odvojena od njega sama se mora boriti protiv nasrtljivih Rimljana.

Helena je tvrdoglava, iskrena i žena od karaktera. Ona je strastvena i ujedno jako osjetljiva. Ona je kćerka Theodora, bogatog španjolskog aristokrata, koja često ne sluša svog oca i njegove zapovijedi. Njezin otac želi da se ona uda za bogatog mladića, no Helenino srce od djetinjstva kuca samo za jednoga Virijata.

Legenda o Hispaniji je priča o ljudskoj prirodi i stremljenjima duha da dostigne svoj cilj, o ljudskoj volji, snovima i strastima koje pokreću svijet i daju snage za borbu sa svim teškoćama i zaprekama, čak i kad su velike poput Rima. Ovo je priča o borbi, osveti i pustolovinama, ali ujedno to je i ljubavna priča. Glavni junaci su strastveni i spremni riskirati sve kako bi spasili ženu koju vole, osvetili se zbog smrti sina i oslobodili zemlju u kojoj su odrasli.

Bilo na kanalima:

RTRS PLUS  RTRS  RTS2  RTS1  NOVA TV  MRT1  Doma TV  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE

Djevojke iz fabrike bombi (2012)

Danas
image
Radnja serije je smještena u 1940-e godine i donosi nam izuzetne priče o ženama koje su riskirale svoje živote radeći u tvornici Savezničkih snaga koje su se...

Odvažne (2017)

Danas
image
Priča prati tri moderne mlade žene koje rade za "Scarlet", ženski časopis sa sjedištem u New Yorku. Jane je nedavno unaprijeđena u autoricu, Kat je nova...

U korak sa Kardašijanima (2007)

Danas
image
Ova porodica je promenila svet. Pod stalnom lupom javnosti, njihov luksuzni stil života naterao je mnoge da požele da su u njihovoj koži. Danas svi znaju za...

Meryem (2017)

Danas
image
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj novopečeni tužitelj Oktaj usmrti vjerenicu bogatog i uglednog advokata Savaša, krivicu za ovaj zločin preuzima Merjem, Oktajeva...
TOP LISTE

Prijavi se