Rupert Penry-Jones, zavodnik iz serije Spooks (Obavještajci), tumači glavnu ulogu u ovoj slojevitoj drami u kojoj se suvremena policija suočava sa starim neprijateljem... Ulice Whitechapela pune su krvi. Njima ubojica hara noću, hvata ranjive žene i divljački ih masakrira. Lokalno stanovništvo živi u strahu, a policija ubojici nije na tragu - bez motiva i dokaza gubi nadu u njegovo hvatanje. Predmet dobiva ambiciozni inspektor Chandler koji s ubojstvima nema iskustva.

No njegovi kolege ga imaju. Glavni među njima je narednik Miles, cinik, detektiv koji je vidio i prošao sve. Pomaže mu i "stručnjak za Trbosjeka" Edward Buchan, pa Chandler shvaća da nepoznati suvremeni ubojica do posljednjeg detalja oponaša zloglasna ubojstva u Whitechapelu. Može li Chandler riješiti ono što policiji prije stotinu godina nije pošlo za rukom - uhvatiti počinitelja? Ova moderna serija koja podsjeća na film, s jasno izraženim gotskim i mračnim elementima, daleko je od obične policijske drame. Pripremite se za zapletenu radnju, dojmljive, realistične likove i na strah doziran taman da vam srce zalupa malo jače.

RUPERT PENRY-JONES
Nakon kratke manekenske karijere, Rupert je upisao bristolsku glumačku akademiju "Old Vic", no odustao je nakon dvije godine. Od ranijih TV nastupa izdvajaju se uloge u seriji Jane Eyre i u pravnoj seriji North Square u produkciji TV kuće Channel 4. Tu su još The Student Prince i drama Stephena Poliakoffa The Tribe (Pleme). Uloga u Cambridge Spiesima (Špijunima s "Cambridgea") i višegodišnja uloga agenta MI5 Adama Cartera u seriji Spooks (Obavještajci) njegovu su karijeru vinule u nove visine. Match Point (Završni udarac) Woodyja Allena i The Four Feathers (Četiri pera) nisu njegove jedine filmske uloge. Ako ste njegov obožavatelj, pogledajte Hillary and Jackie (Hillary i Jackie) i Still Crazy (Stari dečki dobro praše) iz 1988. Ne zaboravite Virtual Sexuality u kojemu glumi savršena, ali virtualnog muškarca (što nije teško zamisliti) i Charlotte Gray. Godine 2007. pojavio se u još jednom Poliakoffljevom uratku, Joe's Palace, a srca je slamao i u drami Persuasion (Pod tuđim utjecajem) snimljenoj prema romanu Jane Austen u kojoj je glumio sa Sally Hawkins. Godina 2008. iznjedrila je još veće projekte, eko-dramu Burn Up s Neve Campbell, kirminalističku dramu Whitechapel i novu TV verziju The 39 Steps. Rupert je 1999. dobio nagradu Ian Charleson za ulogu u predstavi Don Carlos koju je ostvario s kazališnom skupinom Royal Shakespeare.

Bilo na kanalima:

BBC Entertainment  Elta 1 HD  RTRS PLUS  RTRS  FOX Crime  HTV2  FOX  RT Vojvodina 1  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE

Noćni upravitelj (2016)

Danas
image
Serija snimljena je prema istoimenom romanu majstora špijunskih trilera Johna Le Carréa. U Britaniji i SAD-u prikazana je početkom prošle godine, a do sada je...

Instinkt (2018)

Danas
image
Serija „Instinkt“ bazirana je na knjizi jednog od najuspješnijih autora današnjice - Jamesa Pattersona. Radnja serije vrti se oko neobičnog partnerstva između...

Nevino osuđeni (2012)

Danas
image
An investigative show about the impact of wrongful convictions on the innocent and the judicial system.

Profileri (2009)

Danas
image
Francuska serija koja prati Chloé kao kriminalističku psihologinju koja ostražuje ubojice, čime pomože policiji riješiti posebne problematične slučajeve.
TOP LISTE

Prijavi se