"Dome, slatki dome" naslov je nove humoristične serije koji u sebi nudi mnogo više od poznate uzrečice o vrijednosti doma koji nam pruža utočište, toplinu i ljubav, među najmilijima. Nova humoristična serija vodi nas u dom znakovitoga naziva - "Zrela radost", u dom za starije i nemoćne osobe. Naizgled je to sasvim običan dom, srednje kategorije, no njegovih sedam štićenika sve su samo ne prosječni. Od prve epizode shvaćamo da stariji i nemoćni zasigurno nisu štićenici ove vesele ustanove jer upravo oni svojim nezaustavljivim elanom, poduzetnim duhom, šarmom, neobičnim navikama, opasnim hobijima i potrebom za hranom, kako duhovnom tako i tjelesnom, daju novo značenje uzrečici "zrele godine".
Serija započinje dolaskom novog štićenika, fizičara Arčibalda Marinkovića (Božidar Smiljanić), doktora fizike u mirovini. Cijeli je život posvetio rješavanju jednadžbe ekspanzije svemira i s tom je namjerom došao i u dom, nadajući se miru za znanstveni rad. No, upravo će on unijeti nemir u ustreptala ženska srca. Umirovljena doktorica medicine Rahela Wiesentaller (Branka Cvitković), s bečkom diplomom, sklona teorijama zavjere, odmah uočava naočitog i uvaženoga znanstvenika. No, Ada Fabrizi (Ljubica Jović) nepopravljiva romantičarka, živahna i dobro držeća dvostruka udovica, s bogatim iskustvom gledanja sapunica, telenovela i ljubića, odmah ga odabere za svog novog zaručnika. Time se odnos snaga u domu "Zrela radost" opasno poremeti. Rahela je ljuta na Adu, a ni muški dio ekipe neće ostati po strani. Najglasniji je Dalmoš, Šime Svrtila (Ivica Vidović) koji voli popit koju dobru čašicu, zapušit lulu i zapivat. Žene mu nisu mrske, a one lipe su mu najdraže. Voli zbijat šale na tuđi račun i najčešće je on glavni pokretač neobičnih događaja u domu. Sekundira mu Bruno Oblak (Vlatko Dulić), bivši partijski sekretar iz imućne obitelji koji se cijeli život kretao u najvišim krugovima, nema toga što nije vidio i čuo. U jednom će trenutku pokušati i oživjeti svoju političku karijeru, no rezultati neće biti na visini zadatka. Tu je i dobroćudni Vinko Majstorović (Špiro Guberina) kojeg iz zlobe zovu Senilac. U svako doba dana i noći spreman je priskočiti u pomoć, popraviti što treba, no unatoč dobrim namjerama, napad skleroze uvijek ga dovede u situaciju u kojoj je on glavni uzročnik svih nezgoda. Kada treba nešto organizirati, uvijek se možete osloniti na Martu Kralj (Inge Appelt), okretnu i sposobnu umirovljenicu. Paleta njezinih interesa je nepregledna, od esperanta do rocka. Uza sve to, posvećena je vjernica koja štićenike nastoji izvesti na pravi put. To će svakako pokušati i s umirovljenim akademskim glumcem Dragoljubom Šalatom (Boris Miholjević) čije se navodne sjajne glumačke karijere nitko ne sjeća. Njegova panumjetnička duša sklona je svim oblicima hedonizma, od hrane do klađenja.
Život u domu, uz ovu ekipu svakim je danom sve uzbudljiviji i to vrlo teško prati direktor doma Silvije Žalec (Nebojša Borojević) koji pokušava unaprijediti svoju karijeru, ali sve njegove "genijalne zamisli" u koje su često uključeni i ostali zaposlenici, a ponekad i štićenici doma, nemaju genijalan kraj. Zbog direktorovih velebnih projekata najčešće nastrada mladi liječnik Doktor Šalić (Duško Modrinić), koji je unatoč svojim velikim ambicijama za specijalizaciju uspio dobiti samo gerijatriju. Kada se na čas učini da su se stvari pomalo smirile, i vratile u normalu, nove će pridošlice ponovno uzburkati samo naoko mirnu površinu "Zrele radosti". Dvoje novih mladih stažista dodatno će zakomplicirati odnose u domu -logopedica Ela (Jelena Hadži-Manev) i fizioterapeut Srećko (Luka Juričić) s velikim će naporom plivati u sumanutim staračkim vodama.
"Dome slatki dome" humoristična je serija koja nudi obilje smijeha i zabave kroz najnevjerojatnije zaplete, paranormalna iskustva, ljubavne brodolome, svađe, mirenja i opraštanja, no najveća joj je vrijednost blistava glumačka postava zlatne garde našeg glumišta.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.